USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

15 Ağustos 2023 08:45

“Başarının anahtarı, değişime ayak uydurmak”

CarrefourSA CEO'su Kutay Kartallıoğlu; kişiselleştirilmiş müşteri deneyimlerine, dijital ve mobil uygulama kullanımının artırılmasına, çevre dostu uygulamalara, enerji verimliliğine, e-ticaret, hızlı teslimat ve gıdanın sürdürülebilirliği gibi alanlara yatırım yapacaklarını belirtiyor.

“Başarının anahtarı, değişime ayak uydurmak”

Pandemiyle birlikte tedarik zincirinde yaşanan sorunların, gıda perakendesi sektöründe öngörülemeyen ciddi bir değişim yaratığını ifade eden CarrefourSA CEO'su Kutay Kartallıoğlu, "Özellikle inovasyon, gıda perakendesinin en önemli oyun alanlarından biri haline geldi. Geleneksel mağazaların yanı sıra pandemiyle birlikte artış gösteren online kanallar ve dijital mağazalara yapılan yatırımlar artıyor, mobil ödeme ve dijital cüzdan seçenekleri de önemli bir gelişim gösteriyor. Depolama, lojistik, sürdürülebilirlik ve ileri teknoloji entegrasyonlarıyla birlikte gıda perakendeciliğinde IoT uygulamaları ve yapay zeka da 2023 yılında hız kazanan yatırım alanları oldu" diyor.

İŞ SÜREÇLERİ İNOVASYONLA ŞEKİLLENİYOR

Kartallıoğlu, içinde bulunduğumuz dijital çağda ne gibi farklı yatırımlara odaklandıklarını ise şu şekilde aktarıyor: "'Doğrusu CarrefourSA'da' söylemimiz ve 'Yeni Nesil Market' anlayışımızla inovatif yatırımlarımızı, iş süreçlerimizin her adımına entegre ediyoruz. Akıllı depolama sistemlerimiz ile ürünlerimizin stoklarını takip ediyor, tazeliklerini koruyarak müşteriye ulaştırılmasını sağlıyoruz. Lojistik süreçlerimizde de dijital izlenebilirlik, akıllı rota uygulaması gibi çalışmalarımızla Türkiye'nin farklı yerlerinde bulunan depolarımızdaki ürünlerin lojistik süreçlerini doğru yönetiyoruz.

CarrefourSA'nın Mavi teknesiyle denizde tatil yapmak isteyen müşterilerimize hizmet verirken, bu yıl sektörde tekne market hizmetimize drone ile teslimat seçeneğini de ekledik. Ambalaj atığının minimum seviyeye düşürülmesinden gıda israfının azaltılmasına ve üretimin devamlılığını sağlamaya kadar gıdanın her aşamasında inovatif çalışmaları hayata geçiriyoruz. Yapay zekayı, 2023 yılı ve sonrasında iş süreçlerimize daha yoğun bir şekilde adapte edeceğiz. Stoklarımızın yönetiminden mağaza içi enerji tasarruf alanlarına ve müşteri deneyimine kadar pek çok alanda ileri teknolojileri kullanıyoruz."

"Sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm, gıda perakendesinin geleceğinin odak noktası olacak. Yapay zeka kullanımı, dijital deneyimler ve veri analitiğinde de trendler hayatımıza girecek"

ODAK NOKTALARI, DENEYİM

Mağazaları, alışveriş yapılan alanın dışına taşıyarak benzersiz deneyimlerin yaşandığı keyifli noktalara da dönüştürdüklerini söyleyen Kartallıoğlu; "Gıda perakendesi sektörü hızlı ve dinamik bir sektör. Tüketici ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda çok hızlı değişkenlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu yüzden değişimlere ayak uydurmak başarının da anahtarı. CarrefourSA olarak başarımızın sırrı da bu değişimleri öngörmek, yatırım ve çalışmalarımızı doğru şekilde planlayarak süreçlere hızla adaptasyon sağlamak. Şu anda 14 farklı noktada bulunan Lezzet Arası restoranlarımızla müşterilerimiz reyondan market fiyatına aldıkları et, balık veya tavuk ürünlerini restoranda ücretsiz pişirtebiliyor ya da Al-Götür servisinden faydalanabiliyor. "

EN ÇOK OKUNANLAR