USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kültür&Sanat

21 Temmuz 2024 10:04

Sanata Bi Yer'in yeni sergisi: 'Göz Teması'

Doğuş Grubu'nun kültür-sanat alanındaki başlıca sosyal yatırımlarından biri olan Sanata Bi Yer, “Çünkü Sanat Alan İster” mottosuyla Büyükdere35 iş birliğinde 1wall sergisi 25 Haziran'da sanatseverlerle buluştu. ‘Göz Teması' isimli sergide, Sanata Bi Yer üyesi İrem Yüksebilgili'nin iki çalışması Büyükdere35'in Tophane'deki galerisinde 28 temmuz'a kadar ziyaret edilebilir.

Sanata Bi Yer'in yeni sergisi: 'Göz Teması'

Doğuş Grubu'nun 'Doğuş'tan İyi Bir Gelecek' vizyonuyla 2015 yılından bu yana sanatla uğraşan öğrencilere destek olmak üzere yürüttüğü 'Sanata Bi Yer' platformu genç sanatçıları 'erişilebilir sanat' felsefesiyle sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Sanata Bi Yer, farklı disiplinlerden çağdaş sanatçıların sergilerine, çeşitli konulardaki seminerlere ve sanatçı atölye çalışmalarına ev sahipliği yapan Büyükdere35 iş birliğinde yeni sergisinin kapılarını 25 Haziran'da sanatseverlere açtı. Sanata Bi Yer platformunun genç üyesi İrem Yüksekbilgili'nin hayvan haklarına yönelik farkındalık yaratmayı hedefleyen 'Göz Teması' isimli 1wall sergisi 28 Temmuz'a kadar ziyarete açık olacak. Sergide, sanatçının çeşitli teknikler kullanarak bitkisel sabun ve suni yün ile oluşturduğu etkileyici iki çalışması yer alacak.

365 GÜN ZİYARET EDİLEBİLEN DİJİTAL SERGİ

2015 yılından bu yana 'Sanata Bi Yer' platformu aracılığıyla genç sanatçılara eserlerini sergilemek için alan yaratan Doğuş Grubu, genç yeteneklerin eserlerini galeriler dışında da daha geniş kitlelere ulaştırarak onların sanat dünyasında yer edinmelerine olanak tanıyor. Platform, genç sanatçıların üretimlerini doğru yerde ve doğru kişilerle buluşturmayı amaçlıyor. Üniversite öğrencilerine açık olan www.sanatabiyer.com platformu, 365 gün ziyaret edilebilen dijital sergi işleviyle öğrencilerin yaratıcı üretimlerini desteklemeyi hedefliyor.

"SANAT DÜNYASINDA YER EDİNME ŞANSI DA TANIYOR"

Sanata Bi Yer platformu sayesinde işlerini geniş kitlelerle buluşturma fırsatı yakaladığına dikkat çeken İrem Yüksebilgili, "Göz Teması sergimle hayvan haklarına yönelik farkındalık yaratmayı hedefliyorum. Bu platform, genç sanatçıların sesini duyurmasına ve yaratıcı üretimlerini doğru kişilerle paylaşmasına olanak tanıyor. Doğuş Grubu'nun sanat ve sanatçıya verdiği değer, biz genç sanatçılar için büyük bir motivasyon kaynağı. Büyükdere35 iş birliğiyle hayata geçirilen bu sergide yer almak, benim için unutulmaz bir deneyim. Sanata Bi Yer, sadece eserlerimizi sergilemek için bir alan sunmakla kalmıyor, aynı zamanda bize sanat dünyasında yer edinme şansı da tanıyor. Bu fırsat, genç yeteneklerin kendilerini geliştirmesi ve sanat kariyerlerinde ilerlemeleri için eşsiz bir platform sağlıyor" diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR