USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kültür&Sanat

11 Mayıs 2024 10:15

Ara Güler'in 'Kumkapı Balıkçıları' sergisi açıldı

Fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in, 21-27 Mayıs 1952'de Jamanak gazetesinde yayımlanan 'Kumkapı Ermeni Balıkçılarıyla Birlikte' yazı dizisini merkezine alan 'Kumkapı Balıkçıları' sergisi, Yapı Kredi bomontiada'da Ara Güler Müzesi'nde açıldı.

Ara Güler'in 'Kumkapı Balıkçıları' sergisi açıldı

Sanat Danışmanı Çağla Saraç, 'Kumkapı Balıkçıları'nın, Ara Güler'in, Aphrodisias'la birlikte, en önemli ve kıymet verdiği çalışmalarından birisi olduğuna dikkat çekti.

Güler'in 24 yaşındayken bu projeye imza attığına dikkati çeken Saraç, "Güler, Jamanak gazetesi için 1952 yılında 7 gün boyunca gerçekleştiriyor bu foto-röportaj dizisini. Hem fotoğraflarını çekiyor hem de metinlerini yazıyor bu serinin. Biz de burada gazetede yayımlanan fotoğrafların yanı sıra yazılara yer verdik. Bu yazılardan ilk ve son gün yazılarını Vartan Ozinyan, kalan 5 günü ise Ara Güler kaleme alıyor. Aslında Ara Güler'i takip eden fotoğrafseverler için 'Kumkapı Balıkçıları' serisi bilinen bir çalışma. Bu seride özellikle Dacar Reis'i denizde, teknenin üzerinde gösteren fotoğraf Ara Güler'in klasikleri arasındadır. Ara Güler'in bu erken dönem çalışmasında onun kariyerinin ileride nerelere evirileceğini görmek mümkün." dedi.

'Kumkapı Balıkçıları' sergisi, 27 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

EN ÇOK OKUNANLAR