USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kültür&Sanat

05 Ekim 2024 10:17

'İstanbul'dan New York'a: Bir Fotoğrafçının Yolculuğu' sergisi sanatseverlerle buluştu

Fotoğraf sanatçısı Pari Dukovic'in kişisel sergisi 'İstanbul'dan New York'a: Bir Fotoğrafçının Yolculuğu', İstanbul'da sergileniyor.

'İstanbul'dan New York'a: Bir Fotoğrafçının Yolculuğu' sergisi sanatseverlerle buluştu

Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndaki açılışa katılan Dukovic, yaptığı açıklamada, İstanbul doğumlu 40 yaşında bir sanatçı olduğunu, fotoğrafçılığa 8 yaşında başladığını söyledi.

Sergide İstanbul'da ve New York'ta çektiği fotoğrafların yer aldığını dile getiren Dukovic, "Bu eserler İstanbul fotoğraflarımı yansıtıyor. Benim İstanbul'da çocukken büyüdüğüm zaman çektiğim sokak fotoğraflarını gösteriyor. Aynı zamanda Amerika'ya taşındığımda New York'ta çektiğim şehrin fotoğraflarını da yansıtmakta." dedi.

Kronolojik bir sırayla sunulan sergi, çarpıcı İstanbul manzaralarıyla başlıyor. Kariyerine sekiz yaşındayken babasının hediye ettiği bir fotoğraf makinesiyle başlayan Dukovic için İstanbul, yolculuğunun başladığı yer olarak büyük bir manevi değer taşıyor.

(Fotoğraf sanatçısı Pari Dukovic)

23 EKİM'E KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK

'İstanbul'dan New York'a: Bir Fotoğrafçının Yolculuğu' sergisi, Yunan Konsolosluğu olarak hizmet veren tarihi barok Sismanoglio Megaro binasında 23 Ekim'e kadar ziyaret edilebilir.

EN ÇOK OKUNANLAR