USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kültür&Sanat

28 Eylül 2024 10:23

'İstanbul Kültür Yolu Festivali' kapsamında megakentte çok sayıda sergi açılıyor

Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin 13. durağı, kültür ve sanatın merkezi İstanbul olacak.

'İstanbul Kültür Yolu Festivali' kapsamında megakentte çok sayıda sergi açılıyor

28 Eylül'den 6 Ekim'e kadar gerçekleştirilecek ve şehrin dört bir yanına yayılacak festival, sergilere, konserlere, söyleşilere ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

Eserlerinde dataları piksellere işleyen ve farklı sanat eserleri ortaya koyan yeni medya sanatçısı Refik Anadol'un yeni projesi 'Yeryüzü Rüyaları: Anadolu' festival kapsamında ilk kez sanatseverler ile buluşacak. Kadim Anadolu geçmişi ile teknolojinin geleceği arasında köprü kuran bir yapay zeka veri heykeli şeklinde oluşturulan eser, AKM Büyük Tiyatro Fuaye Alanı'nda görülebilecek.

Yapımcı, yönetmen Türker İnanoğlu'nun anısına hazırlanan 'Bay Sinema - Türker İnanoğlu Sergisi', İstanbul Sinema Müzesi'nde yer alacak. İnanoğlu'nun kişisel eşyaları, Yeşilçam'ın sembol isimlerinin balmumu heykelleri, kamera arkası fotoğraflarından oluşan sergi, Yeşilçam'ın değişim ve dönüşüm hikayesini kronolojik ve biyografik bir temelde anlatacak.

Şehrin çeşitli noktalarında da dijital sanattan geleneksel sanatlara kadar ilgi çekecek çeşitli sergiler de festival kapsamında görülebilecek.

ÇOK SAYIDA YENİ SERGİ AÇILIYOR

Rami Kütüphanesi'nde Naci El-Ali'den 'Hanzala', Büşra Cebeci'den 'S³ V³ Feel Your Gut, Choose Your God', Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden 'Biz Büyük Bir Aileyiz', Sena Kırçovalı Turgut'tan 'İstanbul Yalı Camileri', Kasım Tan'dan 'Yüzleşme: Gazze Duvarı II' ve 'Diplomat Şair Yahya Kemal Beyatlı' sergileri yer alacak.

Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Sarnıcı'nda 'Matraki: Bir Osmanlı Yıldızı', İş Sanat Resim Heykel Müzesi'nde 'Tat ve Sanat: Lezzetli Resimler' sergileri meraklılarıyla buluşacak.

Galataport O2 Blok Performans Alanı'nda 'Eskizden Piksele Dijital Sanat: 'Anatolia Edition' sergisi, Galataport Saat Meydanı'nda 'Duvarları Aşmak II: Galataport Açıkhava Heykel' sergisi, Galataport Paket Postanesi Rıhtımı'nda 'Apollo Artem Martis Heykel Yerleştirmesi' festival kapsamında beğeniye sunulacak.

Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi'nde Memnune Birkan'ın tezhip sergisi 'Ata Yurttan Ana Yurda', Beyoğlu Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsü Bohça Mağazası'nda 'Zamanın Kokusu: Anadolu Desenleri', Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü'nde 'Osmanlı Saray Sultanları Kostüm Koleksiyonu' sergileri yer alırken, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda İstanbul Kadın Kültür Vakfından 'Sahne Sanatlarında İz Bırakan Cumhuriyet Kadınları Sergisi', Galata Kulesi'nde 'Sonsuzluk Kapıları Dijital Sergisi' görülebilecek.

Galata Kulesi Sergi Salonu'nda 'Kadraj Beyoğlu Minyatür Sergisi', Arter'de 'Maaria Wirkkala: Karaya Çıkmak Yasaktır Sergisi', Kalyon Kültür'de küratörlüğünü Aslı Bora'nın yaptığı Kenan Işık'tan 'Zamanın Ardında İstanbul - Roma Sergisi' yer alırken, Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde 'Birikim: Türkiye Minyatürleri Sergisi', Salt Beyoğlu'nda 'Tasarımcının Notu Sergisi', Paket Postanesi'nde 'Porselene Giden Yolda Mavi Beyaz Sergisi', 'Mücevher Sadekarlığı Sergisi' ve 'Anadolu'dan Yükselen Işıltılar Sergisi' ziyarete açılacak.

EN ÇOK OKUNANLAR