USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kültür&Sanat

01 Haziran 2024 10:37
AA

'Fatih Sultan Mehmet Sergisi' ziyarete açıldı

İstanbul'u fethederek çağ kapatıp açan Fatih Sultan Mehmet'in hayatına dair 77 eserin sergilendiği 'Fatih Sultan Mehmet Sergisi' Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde

'Fatih Sultan Mehmet Sergisi' ziyarete açıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İstanbul'un fethedilişinin 571'inci yıl dönümünde Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Selçuklu Müze ve Sergi Salonu'nda 'Fatih Sultan Mehmet Sergisi' dün açıldı.

Sergide, Fatih Sultan Mehmet'in kılıcından giydiği zırhlı gömleğe, kullandığı kaftanlardan beratlarına kadar 77 eser sergileniyor.

Eserler arasında Fatih Sultan Mehmet'e ait olduğu düşünülen ve üzerinde çeşitli çizimlerin yer aldığı çocukluk defteri, İtalyan ressam Fausto Zonaro'nun yaptığı ve Fatih Sultan Mehmet'in at üstünde İstanbul'a girişini gösteren resim de yer alıyor. Zonaro'nun, kendisini Fatih'in sol yanında elinde tüfek tutan Osmanlı askeri olarak gösterdiği resim ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Sergide, Fatih Sultan Mehmet'in madalyonu; altın, gümüş ve bronz sikkeler, dönemin alimlerinin yazma eserleri, Fatih Sultan Mehmet'in hazırlattığı Ayasofya Vakfiyesi ile "Avni" mahlasıyla yazdığı şiirlerinden oluşan Divan-ı Avni eseri de bulunuyor.

ÜCRETSİZ ZİYARET EDİLEBİLECEK

'Fatih Sultan Mehmet Sergisi', 29 Temmuz'a kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek.

EN ÇOK OKUNANLAR