USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kripto Para Haberleri

21 Eylül 2024 10:02

Kripto para piyasası yükselişe geçti

Geçtiğimiz haftaları ABD seçimlerinin etkisiyle düşüş trendinde geçiren kripto para piyasası, Fed'in 4 yıl sonra faiz indirimi yapmasıyla pozitif görünüme geçti.

Kripto para piyasası yükselişe geçti

Kripto para birimlerinde yükseliş görüldü. En yüksek piyasa değerine sahip kripto para birimi Bitcoin 63 bin dolar seviyesini aştı.

Ethereum da yüzde 5'i aşan yükselişle 2 bin 500 dolar seviyesini geçerken, bazı altcoin projelerinde yükseliş yüzde 20 seviyesinin üzerine çıktı.

Bu süreçte kripto para piyasasının toplam piyasa değeri ise 2.2 trilyon düzeyini geçti.

BITCOIN'DE RALLİ ZAMANI MI?

CoinTR Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan bültende kripto para sektöründeki gelişmelere yer verildi. Standard Chartered, FED'in faiz indirimi sonrası Bitcoin'in bir ralliyi başlatacağını öngörüyor.

Standard Chartered'ın dijital varlık araştırma başkanı Geoff Kendrick, FED'in 50 baz puanlık faiz indiriminin, Bitcoin ve dijital varlık piyasalarında uzun vadeli bir yükselişe neden olabileceğini belirtiyor. Faiz indirimi sonrası dijital varlıklar, güçlü performans gösterirken, makroekonomik faktörlerin ABD başkanlık seçimlerinden daha etkili olacağını vurguluyor. Ayrıca, Bitcoin spot ETF'lerine yönelik artan talep de bu yükselişi destekleyebilir. Kendrick, yıl sonunda Bitcoin'in yeni zirvelere ulaşacağını öngörüyor: Trump kazanırsa 125.000 dolar, Harris kazanırsa 75.000 dolar seviyelerine ulaşabilir.

EN ÇOK OKUNANLAR