USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

KAPAK

01 Ağustos 2021 14:09

Öğrenmeyi öğrenmemiz gerek

Günümüz iş dünyasında pek çok kavramın tanımı yeniden yapılıyor. Bunlardan en önemlilerinden biri de kuşkusuz 'eğitim'... Öğrenen organizasyonların hayatta kalacağı gerçeğini de göz önüne alırsak; bundan sonraki süreçte kurumsal eğitim trendlerini takip eden şirketler hem fark yaratacak hem de sürdürülebilir olacak.

Özellikle 'kişiselleştirilebilir içerik şablonları' ise eğitim trendleri arasında yükselişte. İçerikleri sıfırdan var etmek yerine, öğrenme içeriğinin küratörlüğünü ve moderatörlüğünü yapmak gündeme geliyor. Öğrenme ve gelişim departmanı liderleri, bir içerik pazarından satın alabilecekleri, belirli kurumsal ihtiyaçları karşılamak için değiştirebilecekleri ve hızla dağıtabilecekleri yüksek kaliteli, özelleştirilebilir içerikleri tercih ediyor. İş birlikçi öğrenme, oyunlaştırma ve mikro öğrenme de yine kurumsal eğitimlerin geleceğini şekillendiren trendler arasında dikkat çekiyor.

McKinsey, eğitim kurumlarının değişen beklentilere uygun bireyler yetiştirmesi için yapılması gerekenleri ise şu şekilde sıralıyor: Eğitim modelinin gözden geçirilmesi, öğrenme deneyiminin iyileştirilmesi ve yaşam boyu öğrenme zihniyetinin yerleşmesi... Özellikle gelişmiş ekonomilerle karşılaştırdığımızda Türkiye'deki kurumların, geleceğin iş yerlerinde ihtiyaç duyulan yeni becerileri geliştirmek için yetenek dönüşümüne önemli miktarda yatırım yapmaları gerekiyor. Yapılacak yatırımların yanında bu dönüşümü gerçekleştirmek için tüm paydaşların birlikte çalışması da kritik öneme sahip konular arasında ilk sırada yer alıyor.

Peki, yaşadığımız pandemi ile birlikte değişen iş yapış şekilleri ve hemen herkesin sorguladığı kariyer yolculuğunda eğitim içerikleri nasıl değişecek? Yeni kurumsal eğitim modelleri, liderleri ve çalışanları nasıl dönüştürecek? İşte bu ay tüm bu sorulara, değerli isimlerle yanıt aradığımız çok özel bir sayı hazırladık.

Ve öğrenmeyi yeniden öğrenmemiz gerektiğini gördük.

Eylül sayımızda buluşmak dileğiyle, keyifli okumalar...