USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kripto Para Haberleri

01 Haziran 2024 10:01

Yeni kripto düzenlemesi neler getirecek?

Kripto para alım satımına yönelik yeni yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Türkiye'de kripto dünyasında yeni dönem başlıyor.

Yeni kripto düzenlemesi neler getirecek?

Kripto para borsalarının SPK denetimi altına girmesi ve yeni coin arzlarının TÜBİTAK tarafından denetlenmesi gibi değişiklikler içeren yeni Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda oylamaya sunulacak. Oylamada kabul edilmesinin ardından yasalaşacak ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Peki, kripto düzenlemesi neler getirecek?

YURT DIŞI BORSA KULLANIMI SONLANDIRILACAK

Yeni kripto düzenlemesiyle yeni dışında faaliyet gösteren kripto borsaların kullanımı sonlandırılacak. İzinsiz kripto varlık hizmet sağlayıcısı faaliyeti gösterenler hakkında 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

SPK İZNİ GEREKECEK

Yeni dönemde kripto varlık hizmet sağlayıcılarının faaliyete başlayabilmesi için SPK'dan izin alacak. Bilgi sistemleri ve teknoloji altyapılarını ise TÜBİTAK belirleyecek.

Ayrıca kripto varlıkların satış ve dağıtımı SPK tarafından belirlenecek. Kripto varlık ihracında TÜBİTAK'tan ön rapor alınacak.

Kripto varlıklara yönelik yatırım danışmanlığına yönelik usul ve esaslar SPK tarafından belirlenecek.

EN ÇOK OKUNANLAR