USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

26 Temmuz 2024 15:29
AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek istihdamlı yatırımları ülkemize çekmeye devam ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2024-2028'i kapsayan strateji belgemizle yüksek teknolojiye dayalı yüksek istihdamlı yatırımları ülkemize çekmeye devam ediyoruz. Yeni teşvikleri devreye alıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek istihdamlı yatırımları ülkemize çekmeye devam ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezinde Yüksek Teknoloji Teşvik Programı Tanıtım Toplantısı'nda konuşma gerçekleştirdi.

"2024-2028'i kapsayan strateji belgemizle yüksek teknolojiye dayalı yüksek istihdamlı yatırımları ülkemize çekmeye devam ediyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Yeni teşvikleri devreye alıyoruz. Küresel rekabet gücümüzü artıracak teknolojilere devam ediyoruz. Daha güçlü Türkiye'mizi sanayicilerimizle kalkındıracağız."

"Gelişmiş ülkeler dahil tüm dünyayı menfi etkileyen sis bulutu dağıldığında Türkiye yeni dönemin forveti olacak."

"Küresel otomotiv firmaları ve diğer büyük ölçekli araç üreticilerinin elektrikli araç yatırımlarını Türkiye'ye yöneltmesinin önünü açtık."

"Sanayimizin verimlilik odaklı dönüşümüne rehberlik eden 10 model fabrikayı kurduk. 4 yeni model fabrika daha ekleyerek bu sayıyı 14'e çıkaracağız."

"Çip teknolojisinde stratejik önem artıyor. Çip tasarlama ve geliştirmemiz önemli. 5 milyar dolarlık teşvik paketini devreye alıyoruz. Rüzgar teknolojileri için 2 ayrı çağrıya çıkıyoruz. Rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları için de 1.7 milyar dolarlık kaynak arıyoruz."

EN ÇOK OKUNANLAR