USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

15 Eylül 2021 14:49

Türkiye'nin oyun pazarında payı artıyor

Gaming in Turkey olarak 5 yıldır düzenli bir şekilde oyun sektörü raporunu hazırladıklarını söyleyen Gaming in Turkey Oyun ve Espor Ajans Başkanı Ozan Aydemir ise sadece 2020 yılında 20'nin üzerinde oyun geliştirme şirketlerine yatırımlar yapıldığını hatırlatıyor.

Türkiye'nin oyun pazarında payı artıyor

Oyun sektörü dünyadaki büyümesini hızla sürdürürken Türkiye de pazardaki payını her anlamda her geçen gün artırıyor. Gaming in Turkey olarak 5 yıldır düzenli bir şekilde oyun sektörü raporunu hazırladıklarını söyleyen Gaming in Turkey Oyun ve Espor Ajans Başkanı Ozan Aydemir ise sadece 2020 yılında 20'nin üzerinde oyun geliştirme şirketlerine yatırımlar yapıldığını hatırlatıyor.

"Oyun sektörü hem ülkemizde hem de dünyada yeni ama son derece agresif büyüyen bir pazar. Başlangıç yatırımları yüksek olsa da bir oyun pazarda belli bir aşamaya geldiğinde oldukça yüksek gelir elde ettiren bir ürün haline geliyor. Bu kolay değil elbette ama iştah açan kısım da aslında burası. Riski büyük ama getirisi çok daha büyük bir sektör. Bu sebeplerinden dolayı da oyun sektörü birçok yatırımcının yeni gözdesine dönüşmüş durumda" diyen Aydemir, bu yatırımların her geçen gün artarak büyüdüğünü, çünkü Türk yapımı oyunlar şu an tüm dünyada 'Top' listede olduğunun altını çiziyor.

"OYUN ŞİRKETLERİNE DEĞERLEME YAPILIRKEN..."

Oyun şirketlerinin genel olarak değerlendirme kıstaslarına baktığımızda karşımıza şu başlıklar çıkıyor:

* Ekip kalitesi; Deneyimleri, geçmiş başarıları, gelişime açık olmaları, çalışma hızları, sistemleri,

Şirketin kurucularının vizyonu

* Şirketin vizyonu; İnovatif fikirler, global trendlerin takip edilmesi, global beğeni kazanabilecek türde oyun/fikir geliştirilmesi,

* Şirketin gelecek planları; Başından itibaren yapılan öngörüler, şirketin ana stratejisi, hedefleri, yıldan yıla net gelir artışı,

* Şirketin iş modeli; Şirketin nasıl para kazanacağına dair yapmış olduğu stratejiler,

Kâr marjı hesapları

* Oyunlar; Geçmiş oyunların pazar başarıları, süreklilikleri, gelir trendleri ve bütçe geçmişi, şirketin hangi rekabet avantajlarına sahip olduğu, ön plana çıkan maddeler arasında yer alıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR