USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

31 Mayıs 2024 11:20

İHA'nın kullanıldığı her alanda olmayı hedefliyor

KOSGEB sürecini başarılı şekilde tamamlayan Helimore Havacılık, Türkiye'nin ruhsatlı en büyük zirai insansız hava aracı ile dünyada ve Türkiye'de ilk defa üretilen marka tescili aldı.

İHA'nın kullanıldığı her alanda olmayı hedefliyor

8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi özel bir günde açılışını gerçekleştiren Helimore Havacılık, toplam 8 ay süren KOSGEB sürecini, KOSGEB kurul onayı ile birlikte başarılı bir şekilde bitirerek ürünüyle dünyada ve Türkiye'de ilk defa üretilen marka tescili aldı. Faydalı model başvurusu yapılmış 10 litre kapasitesinde genel ilaçlamanın haricinde görüntü işleme teknolojisini kullanarak arazi üzerinde yabancı ot tespiti yapan ve sadece yabancı ot üzerine ilaçlama gerçekleştiren, yerli üretim ve yazılama sahip Zirai İnsansız Hava Aracı, şarjı belirli bir seviyenin altına indiğinde şarj dolum platformu ile haberleşerek şarjını otonom bir şekilde doldurabiliyor ve arazi üzerinde kaldığı yerden tekrardan ilaçlama gerçekleştiriyor.

Şu anda da 10 Lt, 20 Lt, 30 Lt. ve 50 Lt. olmak üzere pazara sundukları Zirai İnsansız Hava Araçları ile tarımda teknolojiye yön verdiklerini kaydeden Helimore Havacılık Kurucu Ortağı Başak Demir, "Önümüzdeki dönemde de yine pazarın talep ettiği doğrultuda mevcut ürünlerimiz üzerinde iyileştirmeler yapmaya ve sonrasında da insansız hava araçlarının kullanıldığı 18 farklı sektöre hizmet etmek için Ar-Ge çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" diyor.

Girişimin Karadeniz bölgesinde kurulmuş ilk ve tek döner kanat İnsansız Hava Aracı şirketi olduğunu dile getiren Demir, "Helimore İnsansız Hava Aracı imalatı yapan ve bu teknolojiyi yaygınlaştırmak için bünyesinde havacılık eğitimleri, simülasyon eğitimleri, drone yapım ve uçuş eğitimleri düzenleyerek havacılık teknolojisini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz" açıklamasını yapıyor.

(Helimore Havacılık Kurucu Ortağı Başak Demir)

"Girişimimiz, ayrıca TİM-TEB Girişim Evi Global Up Programı'ndan yararlanarak ihracat konusundaki bilgi ve deneyimlerini artırarak, küresel bir marka olma yolunda ilk adımlarını attı. Program sayesinde ilk ihracat gerçekleştirildi"

TÜRKİYE'NİN RUHSATLI EN BÜYÜK İNSANSIZ HAVA ARACI

2023 yılında Ar-Ge'sini yaptıkları Zirai İnsansız Hava Aracı projelerini KOSGEB ÜRGE Desteği kullanarak ticarileştirdiklerinin altını çizen Başak Demir, Türkiye'nin ruhsatlı en büyük insansız hava aracını ürettiklerini söylüyor. Girişimin çok yakın bir zamanda Nar Kitle Fonlama Platformu tarafından yatırım turuna çıkacağı bilgisini veren Demir, "Alacağımız yatırımla Ar-Ge çalışmalarına hız vereceğiz ve talep edilen sistemler üzerine yerlilik çalışmalarıda gerçekleştireceğiz" yorumunda bulunuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR