USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

03 Eylül 2021 15:33

Emre Kurttepeli: İhtiyaçları zamanında analiz eden kazanır

Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli “Üç faktöre yatırım yapan girişimlerin, unicorn olma şansı çok daha yüksek: Birincisi; talebi hızla artacak bir ihtiyaca yanıt veren iş modeli kurgulayabilmek. İkincisi; bu iş modelini uygulayacak ve yönetecek yeteneği bulabilmek. Üçüncüsü ise gerekli adımları, doğru zamanda atmak” dedi.

Emre Kurttepeli: İhtiyaçları zamanında analiz eden kazanır

Önümüzdeki dönemde; fintech ve oyun olmak üzere dijitali merkeze alan girişimlerin yanı sıra KOBİ'lere yönelik dijital çözüm sunan iş modellerinin de önem kazanacağını belirten Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli; sağlık, uzaktan eğitim ve uzaktan çalışma başta olmak üzere dijitalleşmenin etkilerini hissettirdiği alanlara yönelik kurumsal ve bireysel ürünlerin yanı sıra dijital ödeme sistemlerinde de büyük bir potansiyel olduğunu vurguluyor. Türkiye'de de dünyada da en hızlı büyüme gösteren sektörün, oyun sektörü olduğunu dile getiren Kurttepeli, "Türkiye'de geçtiğimiz sene aynı zamanda bir Endeavor girişimi olan Peak'in Zynga'ya milyar dolar üzerindeki satışı ile başlayan ivmelenme hâlâ sürüyor" yorumunda bulunuyor.

BU STRATEJİLERE DİKKAT

Kurttepeli, 2021 ve sonrasında başarılı olmak isteyen girişimcilere 4 önemli tavsiyede bulunuyor:

-Dijital İK çözümlerine daha çok önem verin.

-Çalışan memnuniyetine yatırım yapın.

-Yurt dışı odaklı yatırım ilişkilerinde deneyim kazanın.

-Global insan kaynağı ve birden fazla ülkede operasyon yönetme tecrübesine odaklanın.

YATIRIM ÇEKMENİN İPUÇLARI

Girişimlerin en önemli ihtiyaçlarından biri de doğru yatırımcılarla bir araya gelebilmek. Emre Kurttepeli, bu konuda girişimcilere stratejik bir yol haritası sunuyor:

Doğru strateji: Öncelikle girişimcilerin stratejik olarak şirketlerini müşteriyle büyütmeyi hedeflemesi, sadece yatırım odaklı olmamaları gerekiyor.

Yurt dışı projeksiyonu: Eğer ürünleri uygunsa, yurt dışı satışa en kısa sürede odaklanmalılar. Yurt dışında müşteri sahibi şirketlerin değerlemelerinin katlandığı gözlemleniyor.

Etkin network: Girişimciler fırsat buldukça gerek yerli gerekse yabancı yatırımcılarla farklı etkinliklerde bir araya gelmeli ve yatırımcılarla irtibatta kalmalılar.

Girişim fikrini net aktarabilmek: Girişimciler, şirketlerini yatırımcıya nasıl tanıtacaklarının pratiğini yapmalı ve bu iş için en doğru insan kaynağına sahip olduklarını vurgulamalılar.

Yakın temas: Kurumsal yatırımcılara kıyasla melek yatırımcılar, girişim kadar girişimciye de inanmak ve onunla daha yakın çalışmak istiyorlar. Bu aslında girişimci için de büyük fayda sağlıyor. Para akıllı paraya dönüşüyor.

EN ÇOK OKUNANLAR