USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Fintech

30 Eylül 2024 15:02

"Yabancı yatırımlar sektörde önemli bir ivme yaratacak"

Fintek ekosisteminin son durumunu değerlendiren Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin, uluslararası yatırımcıları Türkiye'ye çekmenin sektöre sermaye girişi dışında da büyük avantajlar sağlayacağını vurguluyor.

"Yabancı yatırımlar sektörde önemli bir ivme yaratacak"

Türkiye'de fintek sektörünün oldukça dinamik şekilde hızla büyümeye devam ettiğini belirten TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin, "Türkiye fintek ekosistemindeki ödeme ve elektronik para kuruluşlarının mevcut durumu ve geleceğini analiz eden ilk Ödeme ve Elektronik Para Sektör Raporu'nu yayınlamıştık. 2024 yılı için de rapor hazırlıklarımız devam ediyor. Elektronik para kullanıcı sayısındaki artışı ve sektör hacmindeki büyümeyi yakından takip ettiğimiz bu çalışmaya göre ilk bulgular, 2024'te elektronik para ve ödeme sistemleri pazarında dikkate değer bir büyüme beklendiğini gösteriyor" diyor. İçinde bulunduğumuz dönemde sektörün odak noktası olarak 'nakitsiz toplum' vizyonunu gördüklerini belirten Bilgetekin, şöyle devam ediyor: "TR karekod, kart bağımlılığını azaltan bir inovasyon olarak geniş ölçekte benimsenmeye başlandı ve sene sonuna kadar daha da yaygın hale gelecek. Ayrıca üyelerimiz servis bankalarıyla iş birliği yaparak yeni arayüzler ve ürünler geliştirecekler. Böylece, kullanıcıların karşısına daha çeşitli ve pratik ödeme çözümleri çıkacak. Bu gelişmeler, Türkiye'nin fintek sektöründeki güçlü konumunu pekiştirecek ve sektörel büyümeyi hızlandıracak."

"SEKTÖRÜN GELECEĞİNİ OLDUKÇA PARLAK GÖRÜYORUZ"

Sektörün büyüme hedefleri doğrultusunda uluslararası yatırımcıları Türkiye'ye çekmenin sağlayacağı faydalardan bahseden Bilgetekin, "Uluslararası yatırımcıları Türkiye'ye çekmek, kuşkusuz sektörde önemli bir ivme yaratacak. Yabancı yatırımlar, sadece sermaye girişi sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda teknolojik bilgi transferi, yenilikçi çözümler ve global ağların entegrasyonunu da beraberinde getirecek. Bu durum, Türkiye'nin fintek sektörünü küresel ölçekte daha rekabetçi ve güçlü hale getirerek sürdürülebilir büyüme ve inovasyonu destekleyecek. Uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi, sektördeki güven ve istikrarı artırarak, uzun vadede ekonomimize ve fintek ekosistemine büyük katkılar sağlayacak. Sektörün geleceğini oldukça parlak görüyoruz" şeklinde konuşuyor.

DOĞRUDAN TEMAS VE ULUSLARARASI İŞ BİRLİKLERİ

Uluslararası etkinliklerin yatırımcıları Türkiye'ye çekmek adına sağladığı avantajlardan da bahseden Bilgetekin, "Bu sene içerisinde katıldığımız Seamless Dubai, Money 20/20 Amsterdam ve katılacağımız Seamless Münih ve Singapur Fintech Festivali gibi etkinlikler uluslararası yatırımcıyı ülkemize çekmek açısından çok önemli işlevler gördü ve görecek. Doğrudan temas ile kurulan iş birlikleriyle uluslararası yatırımcıların ortaklıklar kurarak Türkiye'ye çekilmesinde TÖDEB ve TÖDEB'in uluslararası faaliyetleri önemli rol oynuyor. Bu yönde çalışmalarımız da artarak devam edecek" diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR