USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

12 Temmuz 2024 13:34

“Yeşil Hidrojen ekosistemi Türkiye'siz düşünülemez”

Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği (H2DER) Başkanı Yusuf Günay, Marmara OSB içinde bir Yeşil Hidrojen Ar-Ge ve Üretim Merkezi kuracaklarını dile getirdi.

“Yeşil Hidrojen ekosistemi Türkiye'siz düşünülemez”

Yeşil hidrojeni, enerjideki dönüşümün ana hedefi olarak gördüklerini kaydeden Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği (H2DER) Başkanı Yusuf Günay, temiz enerji dünyasının en güçlü oyuncusunun 'yeşil hidrojen' olacağını vurguluyor. Türkiye'nin AB için en güçlü yeşil hidrojen tedarikçisi olabileceğini dile getiren Günay, "Hydrogen Europe, bize büyük bir bilgi desteği sunuyor. Aynı zamanda, uluslararası işbirlikleri ve fırsatlar da sağlayacak" diyor.

"YERLİ ELEKTROLİZÖR ÜRETİMİ TEŞVİK EDİLMELİ"

Bu kapsamda Marmara OSB içinde bir Yeşil Hidrojen Ar-Ge ve Üretim Merkezi kuracaklarını söyleyen Günay, şunları kaydediyor: "Farklı OSB'lerde iş birliği çalışmalarımız, AB ve TÜBİTAK projelerinde paydaşlığımız var. Hidrojene özel bir otorite, özel hidrojen ihtisas bölgeleri ilan edilmesi, elektrolizör üretiminin HAMLE programına dahil edilerek yerli elektrolizör üretiminin teşvik edilmesi, ilgili mevzuatın hızla oluşturulması gibi ana taleplerimizi ilgili platformlarda dile getiriyoruz. Üyelerimizle güçlü bir bilgi ağı oluşturduk."

EN ÇOK OKUNANLAR