USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

17 Haziran 2021 18:44

Kürşad Koçak: Enerji tüketimi ve emisyonlarımızı azalttık

Tav Havalimanları COO'su Kürşad Koçak “Havalimanlarımızın 2030'a kadar karbon nötr olmasını ve 2050'den önce net sıfır emisyon hedefine ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi

Kürşad Koçak: Enerji tüketimi ve emisyonlarımızı azalttık

Enerji yönetimi ve iklim değişikliğiyle mücadele kapsamındaki çalışmalarımızın sonucunda 2013'te Carbon Disclosure Platform (CDP) tarafından Türkiye'deki 'İklim Değişikliği Liderleri' şirketler arasında yer aldık.

"2050'DEN ÖNCE NET SIFIR EMİSYON HEDEFİNE ULAŞMAYI AMAÇLIYORUZ"

2010 ve 2019 arasında yolcu başına enerji tüketimi ve emisyonlarımızı düzenli olarak azalttık. Yenilenebilir enerji yatırımları açısından örnek vermek gerekirse, Milas-Bodrum Havalimanı'nda otoparkın üzerini kaplayarak geçen yıl hizmete aldığımız güneş enerjisi santraliyle, bir yılda bin 976 MWh enerji ürettik ve 3 bin 500 ağacın etkisine eşdeğer 900 ton karbondioksit emisyonunun önüne geçtik. İzmir'de de benzer şekilde güneşten 278MWh enerji ürettik. Groupe ADP'nin de bir parçası olarak havalimanlarımızın 2030'a kadar karbon nötr olmasını ve 2050'den önce net sıfır emisyon hedefine ulaşmayı amaçlıyoruz. Şu an İzmir, Ankara ve Antalya havalimanlarımız Avrupa Havalimanları Konseyi'nin (ACI Europe) Havalimanı Karbon Akreditasyonu (ACA) programı kapsamında karbon-nötr statüsüne erişmiş durumda. Önümüzdeki dönemde diğer havalimanlarımızı da bu seviyeye taşıyacağız. Bunu yaparken de yenilenebilir kaynaklara yöneleceğiz.

EN ÇOK OKUNANLAR