USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

14 Haziran 2021 13:30

Gediz Segin: 2050'de tamamen karbon nötr bir şirket istiyoruz

Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin "Turkcell'in yenilenebilir enerjiye olan ilgisi çok eskiye dayanıyor. İlk yenilenebilir enerji yatırımını 2001 yılında 6 kw'lık kurulu güç ile İzmir Çeşme ulaştıran baz istasyonu'nda yapan Turkcell'in, çevre dostu enerji üretim yöntemlerine yaptığı yatırımlar hızla artıyor" dedi.

Gediz Segin: 2050'de tamamen  karbon nötr bir şirket istiyoruz

Şu an itibariyle baz istasyonlarımızda yenilenebilir enerji yatırımlarımız, 330 KW kurulu güce ulaşmış durumda. 2020 yılında baz istasyonlarında kullandığımız konteynerleri, güneş paneli ile kaplayarak yenilikçi bir yenilenebilir enerji çözümünü hayata geçirdik. 2021 yılından itibaren şartları uygun olan baz istasyonlarında güneş enerjisinden elektrik üreten konteynerler kullanmayı planlıyoruz. Baz istasyonlarına yaptığımız yenilenebilir enerji kurulumlarının yanında şebeke enerjisi olmayan yerlerde müşterilerimize hizmet vermeye devam edebilmek için portatif solar sistemler tasarladık. Çevre dostu özelliğiyle öne çıkan portatif solar sistemler, sahil şeridinden yaylalara kadar birçok noktada binlerce kullanıcıyı kesintisiz konuşturuyor ve yüksek hızla internete bağlıyor. Turkcell mühendislerinin geliştirdiği bu ve benzeri ürünlerimizle sürdürülebilirlik hedeflerimize katkı sağlıyoruz.

116 MİLYON TL'LİK ENERJİ TASARRUFU

Türkiye'nin en büyük veri merkezi olan Ankara Veri Merkezi'mizi, otopark üzerine yerleştirilen güneş panelleri sayesinde Türkiye'nin güneş enerjisiyle kendi elektriğinin bir kısmını üreten bir veri merkezi haline getirdik. Turkcell, bu yatırımları ile 2020 yılında 165 GWh'ı aşan 116 milyon TL'lik bir enerji tasarrufu sağladı. Ekolojik düzeni korumak ve çevresel ayak izini en aza indirmek amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan Turkcell olarak grup şirketlerimizin enerji ihtiyaçlarının 2023 yılına kadar yüzde 50'sini, 2030 yılına kadar ise yüzde 100'ünü alternatif enerjiden sağlamayı hedefliyoruz. İlerleyen dönemlerde de yenilenebilir enerji yatırımlarına devam ederek 2050'ye kadar tamamen karbon nötr bir şirket haline gelmeyi ve çevre dostu kaynaklardan elektrik tedarik eden bir şirket olmayı amaçlıyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR