USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Digital Trend

03 Kasım 2023 13:19

Geleceğin e-ticaret stratejileri

E-ticarette kalıcı ve sürdürülebilir başarıya ulaşmanın yolu; müşteri memnuniyeti ve sadakat yönetiminde geleneksel stratejileri geride bırakmaktan geçiyor.

Geleceğin e-ticaret stratejileri

Hedef kitlenin ihtiyaç ve beklentilerine odaklanan, e-ticaret stratejisini kişiselleştirme odaklı kurgulayan, yapay zeka, artırılmış gerçeklik, mobil ticaret, sanal gerçeklik gibi uygulamaları iş modellerine entegre eden şirketler geleceğe yön verecek.

KÜRESEL E-TİCARET NASIL ŞEKİLLENECEK?

E-ticarette kısa vadeli kârdan ziyade sürdürülebilir başarıya odaklanmak gerektiğini vurgulayan Beumer Group CEO'su Rudolf Hausladen, 2023 ve sonrasında küresel e-ticarete yön verecek en önemli gelişmeleri özetliyor

Almanya merkezli Beumer Group, 70'i aşkın ülkede 5 bin 400 çalışanıyla taşıma, yükleme, paletleme, paketleme, ayırma ve bagaj taşıma konularında intralojistik çözümler sunuyor. Özellikle e-ticaret alanında kısa vadeli kârdan çok uzun vadeli başarıya odaklanmak isteyen şirketlere danışmanlık verdiklerini ifade eden Beumer Group CEO'su Rudolf Hausladen; "Küresel e-ticaret, son yıllarda büyük ölçüde küresel salgının da etkisiyle hızla artan bir büyüme kaydetti. Statista'ya göre küresel e-ticaret pazarında çevrimiçi perakende satışlar 2023 yılına kadar 6.51 trilyon dolara ulaşacak. 2022 yılında ilk beş e-ticaret pazarı ise Çin, ABD, İngiltere, Japonya ve Güney Kore oldu" diyor.

E-TİCARETTE ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR

01I Yüksek küresel enflasyon sıkıntıları giderilmeli

Küresel salgınla ilgili endişelerin yerini jeopolitik çatışmalar, yüksek enflasyon, enerji güvensizliği ve küresel durgunluğa ilişkin endişelere bıraktığına şüphe yok. Küresel markalar enflasyonun, makroekonominin ve jeopolitik durumların baskısından kurtulamıyor. Lojistik operatörü için artan otomasyon ve dijital çözümlerin kullanımı, değişen koşullara yanıt vermek ve süreçleri değiştirmek için her zamankinden daha önemli olacak.

02I Esnek küresel tedarik zincirleri oluşturulmalı

Tedarik zinciri yönetiminin temel taşları yıllardır küreselleşme, düşük maliyetli tedarik ve minimum stok üzerine kurulu... 2023 ve sonrasında öncelikli hedef; tedarik zinciri esnekliği oluşturmak olacak.

03I Mobil ticarete yönelik yatırımlar hızlıca gerçekleştirilmeli

Çevrimiçi perakende ticaretinin büyümesini sağlayan güçlerden biri de akıllı telefon ve tabletlerin küresel kullanımı... Hem perakendeciler hem de alışveriş yapanlar mobil alışveriş uygulamalarını giderek daha fazla kullanıyor. ABD'de alışveriş yapan beş kişiden biri bu uygulamaları günde birden çok kez kullandığını bildiriyor. Markalı alışveriş uygulamaları, 5G kablosuz ve sosyal alışveriş, mobil ticareti (veya m-ticareti) daha sorunsuz hale getirmek için bir araya geldi. 2025 yılına gelindiğinde Facebook, Instagram ve TikTok gibi platformlarda gerçekleşen sosyal ticaret satışlarının da üç katına çıkacağı öngörülüyor.

EN ÇOK OKUNANLAR