USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Borsa Haberleri

29 Ağustos 2024 13:10

Özata Denizcilik'in halka arzında talep toplama süreci sürüyor

Yalova'nın Altınova ilçesindeki tersanede, dünyanın birçok ülkesine, her tipte gemi ve deniz aracı için tamir, bakım, onarım hizmeti veren Özata Denizcilik'in halka arzında talep toplama süreci devam ediyor. 'OZATD' koduyla işlem görecek hisse için bugün saat 17.00'a kadar talep toplamalar alınacak.

Özata Denizcilik'in halka arzında talep toplama süreci sürüyor

Halka arz başvurusu onaylanan Özata Denizcilik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin payları, sabit fiyatla talep toplama ve en iyi gayret aracılığı yöntemiyle satılacak. Paylar ise bireysel yatırımcıya eşit dağıtılacak.

Şirketin halka arz fiyatı 105 lira olarak belirlenirken, toplam halka arz büyüklüğünün 1 milyar 400 milyon lira olması bekleniyor.

13 milyon 350 bin lot payın dağıtılacağı şirketin halka arzında talep toplama yarın sona erecek.

"DENİZCİLİK SEKTÖRÜNÜN ÖNEMLİ BİR OYUNCUSUYUZ"

Özata Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven, AA muhabirine, 1975'ten bugüne tersanecilik sektöründe edindikleri köklü deneyim ve bilgi birikimiyle inşa ettikleri Özata Tersanesi'nin, yeni gemi inşa alanında emin adımlarla yoluna devam ettiğini söyledi.

Tamir ve bakım çalışmaları için gerekli yatırımları yaparak ayrı bir tesisleşmeye gittiklerini belirten Ataseven, Özata Denizcilik'in Yalova Tersaneler Bölgesi'nde 50 bin metrekare alanda faaliyetini sürdürdüğünü anlattı.

Gemi tamir ve bakımında dünyanın birçok ülkesine hizmet verdiklerini aktaran Ataseven, "Dünyanın her yerinden müşterilerimiz için her tipte gemi ve deniz aracının bakım ve onarım hizmetleriyle gemi dönüştürme hizmetlerini sağlıyoruz. Geliştirdiğimiz yatırımlar ve inovasyonlarla denizcilik sektöründeki öncü kuruluşların çözüm ortağı olmaya ve büyümeye devam ediyoruz. Alanında uzman yaklaşık 250 çalışanımızla 40'tan fazla ülke bayraklı gemiye, 400'ü aşkın projeyle hizmet veren, denizcilik sektörünün önemli bir oyuncusuyuz." dedi.

"2023'TE 104 GEMİNİN BAKIM VE ONARIMINI GERÇEKLEŞTİRDİK"

Ataseven, Türkiye'de 2002 yılında küçük, orta ve büyük ölçekte 11 olan yüzer havuz sayısının bugün 36'ya çıktığı bilgisini verdi.

Özata Denizcilik olarak orta ve büyük ölçekli "Dok 2" ve "Dok 6" adlı 2 yüzer havuzda en fazla 264 metre, iskelede ise maksimum 300 metre boyuna kadar her tipte gemi ve deniz taşıtı için hizmet verdiklerini belirten Ataseven, şöyle devam etti:

"Yüzer havuzlarımız sayesinde dünya genelinde faaliyet gösteren MSC, Grimaldi gibi dünyanın en büyük filo sahibi firmalara gemi tamir ve bakımına ilişkin kum püskürtme, boyama, dümen, şaft ve pervane onarımları, kazan, eşanjör ve pompa bakımları, çelik ve borulama işlemleri, elektrik ve mekanik işlerle regülatör revizyonu gibi pek çok konuda hizmet sunuyoruz. Yüzer havuzlarımızla 2023 yılında 104 geminin bakım ve onarımını gerçekleştirdik. Finansal tablolarımıza bakıldığında görüyoruz ki şirketimizin net satışlarının ortalama yüzde 99'unu bakım ve onarım hizmetimiz oluşturuyor. 22 yılı aşkın tecrübemizle, gemi tamir, bakım ve onarım sektöründe yolculuğumuza devam etmekteyiz."

Ataseven, tersanecilik sektörünün, ülkeye döviz girdisi sağlayan, bölgesinde nitelikli iş gücünü artıran, bölgesel ticaretin gelişmesine yardımcı olan yan sanayiyle önemli ölçüde istihdam yaratan stratejik bir sanayi kolu olduğunu vurguladı.

EN ÇOK OKUNANLAR