USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Borsa Haberleri

02 Mayıs 2024 11:49

Lila Kağıt'ın halka arzında talep toplama devam ediyor

Hijyenik temizlik kağıdı şirketi Lila Kağıt'ın halka arzında talep toplama, 30 Nisan'da başladı. Dün, resmi tatil olması sebebiyle işlem yapılamazken talep toplama bugün ve yarın da devem edecek.

Lila Kağıt'ın halka arzında talep toplama devam ediyor

Dünyada 5 kıtada 80'den fazla ülkeye gerçekleştirdiği yarı mamul ve mamul ihracatı ile birlikte; Sofia, Maylo, UltraBerrak ve Nua markaları ile temizlik kağıdı sektörünün önemli oyuncularından biri olan Lila Kağıt'ın halka arzında 30 Nisan'da başlayan talep toplama, 2-3 Mayıs 2024 tarihlerinde, pay başına 37.39 TL fiyatla devam ediyor.

Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin liderliğinde toplam 43 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum aracılığı ile halka arz edilen Lila Kağıt; Borsa İstanbul'da 'LILAK' kodu ile işlem görecek. Toplam 4,48 milyar TL büyüklüğündeki halka arzın gerçekleşmesi ile Lila Kağıt'ın halka açıklık oranı yüzde 20,34 olacak.

Şirket, halka arzdan elde edilecek gelirin önemli bir kısmını Erzurum Fabrika Yatırımı, Ergene Fabrika Yatırımı ve Yenilenebilir Enerji Yatırımları için kullanmayı planlıyor.

Sektöründe Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'daki en büyük kapasiteye sahip ilk 10 şirket arasında yer alıyor; 80'den fazla ülkeye ihracat yapıyor...

Türkiye ve dünyanın hijyenik temizlik kağıdı pazarındaki ihtiyacını karşılamak amacıyla 2006 yılında yüzde 100 Türk sermayeli olarak kurulan Lila Kağıt; son açıklanan döneme göre Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 'Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı' listesinde 123. sırada; İstanbul Sanayi Odası'nın 'En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu' (İSO 500) listesinde ise 153. sırada yer alıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR