USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Bankacılık Haberleri

12 Eylül 2024 10:19

Sürdürülebilirlik ve dijitalleşme yol haritası

VakıfBank, sorumlu finansman anlayışından dijital teknolojilerin entegrasyonuna, çevresel ve sosyal sürdürülebilirlikten 2024 projeksiyonlarına kadar, sektördeki dönüşümün tüm detaylarını ele alıyor.

Sürdürülebilirlik ve dijitalleşme yol haritası

Bankacılık ve finans sektörünün dönüşümü hakkında Platin Dergisi'ne konuşan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, sektörde gerçekleşen dönüşümün sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm ekseninde gerçekleştiğini vurguluyor. Üstünsalih, sürdürülebilirlik yol haritalarını İklimle Bağlantılı Finansal Beyan Görev Gücü (TCFD) ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları gibi uluslararası standartlar doğrultusunda şekillendirdiklerini belirtiyor.

Sürdürülebilirliğin, sadece çevresel ve sosyal etkileri takip etmek değil, aynı zamanda portföylerindeki iklim dostu ve çeşitlendirilmiş sürdürülebilir finansal ürünlerin oranını artırdığına dikkat çeken Üstünsalih dijital dönüşüm içinse, "Sürdürülebilirliğin önemli bir sacayağı olarak kabul ediliyor ve büyük veri, yapay zeka, veri analitiği gibi teknolojilerle iş süreçlerimize entegre ediliyor. Bu sayede, operasyonel verimlilik artıyor, müşteri deneyimi iyileştiriliyor ve çevresel katkılar sağlanıyor" diyor.

DİJİTALLEŞMEDE İLERLEME

Dijital dönüşüm yol haritasını 'verimlilik, hız ve maliyet tasarrufu sunan teknolojilerden öte, toplumsal değişim ve dönüşümün bir temsilcisi' olarak tanımlayan Üstünsalih, VakıfBank'ın geleceğin bankacılığını bugünden yaşatmayı ilke edindiğini de anlatıyor. Üstünsalih, "En güncel teknolojileri ürün ve hizmete dönüştürme konusunda sektörde öncü bir rol oynamaya devam ediyoruz" diyor. VakıfBank'ın çevresel, sosyal ve yönetişim (ÇSY) alanlarındaki çalışmalarını küresel standartlar doğrultusunda yeniden belirlediğini ifade eden Üstünsalih, "ÇSY risklerini yönetmenin sektörde rekabet avantajı sağladığına inanıyoruz. Ekonomi, sosyal ve çevre başlıkları altında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Mutabakat Eylem Planı gibi uluslararası hedeflere destek veriyoruz" diyerek bankanın çalışmalarını anlatıyor.

"Sürdürülebilir finansal ürünlerimizle enerji verimliliği yüksek projelere destek sağlamaya devam edeceğiz. Ayrıca, kadın girişimcilerin güçlendirilmesi ve toplumsal eşitliğin sağlanması için geniş kapsamlı projeler hayata geçiriyoruz"

KOBİ'LERİN BÜYÜMESİNE ODAKLANACAK

VakıfBank'ın 2024 projeksiyonları sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve reel sektörün desteklenmesi üzerine şekillendiriliyor. Üstünsalih, "Sürdürülebilir finansal ürünlerimizle enerji verimliliği yüksek projelere destek sağlamaya devam edeceğiz. Ayrıca, kadın girişimcilerin güçlendirilmesi ve toplumsal eşitliğin sağlanması için geniş kapsamlı projeler hayata geçiriyoruz" diyor. VakıfBank'ın, yenilikçi ürün ve hizmetleriyle müşterilerine hızlı, güvenli ve etkin çözümler sunmaya devam edeceğini vurgulayan Üstünsalih, KOBİ'lerin büyümesine ve finansmana erişiminin kolaylaştırılmasına yönelik çözümlerle Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini de ifade ediyor.

EN ÇOK OKUNANLAR