USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

19 Eylül 2024 12:38

Gürmen Group 2024'ün ilk yarısında önemli stratejik yatırımlara imza attı

Gürmen Group'un erkek moda markaları RAMSEY ve KİP, mağaza açılışları ve mağaza yenileme yatırımlarıyla 2024 yılının ilk yarısında önemli başarılara imza attı. Uluslararası mağaza ağını genişleten Gürmen Group, teknoloji yatırımları ve sürdürülebilirlik odaklı koleksiyonları ile de dikkat çekti. RAMSEY'in yenilikçi kumaşları ve fonksiyonel ürünleri erkeklerin stilini yeniden yaratırken, KİP'in yeni koleksiyonları şıklığı ve fonksiyonelliği ön planda tutuyor.

Gürmen Group 2024'ün ilk yarısında önemli stratejik yatırımlara imza attı

Perakende sektöründe erkek moda markaları RAMSEY ve KİP'le faaliyet gösteren Gürmen Group, 2024 yılının ilk altı ayında hem ulusal hem de uluslararası düzeyde önemli adımlar attı. Gürmen Group, RAMSEY ve KİP markaları özelinde yaptığı istikrarlı yatırımlar ile inovasyon gücü, dijitalleşme, güçlü üretim altyapısı sayesinde cironun yanı sıra mağaza metrekare verimliliği, erişilen müşteri sayısı ve pazar payı gibi birçok alanda büyüme sağladı.

ULUSLARARASI BÜYÜMEYİ SÜRDÜRÜYOR

Hem global hem de yurtiçi pazarda büyümeyi sürdüren Gürmen Group'un yurt içinde 98 adet mağazası bulunurken, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kuzey Irak, Kırgızistan'ın aralarında bulunduğu 17 ülkede ise 45 satış noktası yer alıyor. Şu ana kadar yurtiçi ve yurtdışında açılan toplam 6 yeni mağazası ve yenilenen 4 mağazasıyla müşterilerine hizmet veren Gürmen Group, 2024 yılı sonuna kadar toplam 10 mağaza hedefi ile stratejik yatırımlarını sürdürecek.

BENZERSİZ MÜŞTERİ DENEYİMİ İÇİN TEKNOLOJİK YATIRIM YAPIYOR

Gürmen Group, müşteri deneyimini geliştirmek için teknolojik yatırımlar da yapıyor. E-ticaret platformlarında uyguladığı yapay zekâ destekli ürün öneri sistemleri sayesinde online alışveriş deneyimini daha keyifli hale getiriyor. Mükemmel müşteri deneyimi stratejisinin en önemli paydaşı online'daki büyümesini 2024 yılının ilk yarısında aylık bazda %300'e varan büyümeler yakalayan Gürmen Group'un yıl sonuna kadar e-ticarette güçlü bir büyüme hedefi bulunuyor.

HEDEF NİTELİKSEL BÜYÜME

Gürmen Group Markalardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Doğan büyüme hedefleriyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: "Yurt dışı büyüme stratejimiz doğrultusunda hem marka bilinirliğimizi artırmak hem yurt dışı penetrasyonumuzu güçlendirmek üzere doğru lokasyonlarda, doğru iş ortaklarıyla çalışma konusunda oldukça hassasiyet gösteriyoruz. O coğrafyanın dinamiklerini bilen, markalarımızı pazarda doğru konumlandırmamızı sağlayacak yerel iş ortaklarıyla franchise modeliyle yurt dışı pazarlarda büyümeyi tercih ediyoruz. Grup olarak bu yıl da temkinli ve sürdürülebilir değer yaratan büyümeyi önceliklendirerek yatırımlarımızı hayata geçireceğiz. Hedefimiz uzun vadede markalarımızı globalleştirmek. Tüm planlarımızı da bu hedefe göre oluşturuyoruz. Mevcut pazarlarımızda derinleşerek, verimlilik odaklı bir strateji çerçevesinde yurt dışı mağaza yatırımlarımızı hayata geçirirken yeni pazar fırsatlarını da değerlendiriyoruz. Her iki markamız RAMSEY ile KİP'in pazar payındaki kuvvetli büyümelerin etkilerini bu yıl hissediyoruz ve geçtiğimiz yıldaki kazanımlarımızı bu yapacağımız yeni yatırımlara da aktaracağız. Önceliğimiz niteliksel büyüme" dedi.

(Gürmen Group Markalardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Doğan)

EN ÇOK OKUNANLAR