USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

28 Eylül 2024 10:01

Apple Vision Pro'ya rakip geldi: Meta Orion tanıtıldı

Yeni AR gözlüğü Meta Orion'un özellikleri duyuruldu. Ürün, Apple Vision Pro'ya gerçek rakip olarak görülüyor.

Apple Vision Pro'ya rakip geldi: Meta Orion tanıtıldı

Meta, artırılmış gerçeklik (AR) gözlük konusunda hedeflerini bir adım öteye taşıyor. Meta Orion olarak adlandırılan yeni AR gözlüğü; Apple Vision Pro'ya benzer özellikleriyle dikkat çekiyor.

Orion, kullanıcıların diğer kişilerin yüzlerini görmesini sağlayan bir ekrana sahip. Bu özellik, mevcut XR gözlüklerinden ayrıldığı anlamına geliyor. Yani Vision Pro gibi gözlükler, genellikle kullanıcının yüzünün büyük kısmını kapatıyor.

Gözlük çerçevelerinin içine yerleştirilen holografik ekranlar, dijital içeriği gerçek dünyayla birleştirerek sanal ekranlar yansıtabiliyor. Meta'nın açıklamasına göre gözlük, şimdiye kadar herhangi bir AR gözlük tasarımında elde edilen en geniş görüş alanına yer veriyor.

Orion'un ilk demo testlerinde, akıllı asistan işlevselliği ve AR iletişim deneyimleri gözler önüne serildi. Gözlük üzerinden sanal ekranlar yaratan Orion, oyundan ofis araçlarına kadar birçok uygulamayı destekleyecek.

Halen prototip aşamasında olan Orion'un, Meta'nın bugüne kadarki en gelişmiş AR donanımı olduğu belirtildi. Bu kapsamda son kullanıcıya hitap eden bir ürün olarak piyasaya sürülebileceği de aktarıldı. Ancak Meta, pazara sunmakta acele etmeyeceğini altını çizdi.

EN ÇOK OKUNANLAR