USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

05 Temmuz 2021 17:02

Murat Ercan: Havaalanları ve limanlarla iş birliklerimizi artırdık

MLP Care Uluslararası Hasta Merkezi Direktörü Murat Ercan "Dijital dönüşüm ve dijital hekimlik uygulamaları günlük işleyişimizin merkezine oturdu. Pandemi sonrası tatil lokasyonları için artan kalite beklentileri, sağlık hizmetini de aynı şekilde etkiledi" dedi.

Murat Ercan: Havaalanları ve limanlarla iş birliklerimizi artırdık

Pandemi döneminde değişen turist ve hasta davranışlarına adapte olabilmek amacıyla stratejilerimizde ciddi revizyonlar gerçekleştirdik. Özellikle Türkiye gibi turizm cenneti bir ülke için 'turistin sağlığı', sağlık turizmi konseptinin en önemli alt başlıklarından biri... Turizmin en aktif olduğu bölgelerde de hastaneleri bulunan grubumuz için turistin sağlığı aktivitelerimizi, pandemiyle birlikte değişen uygulamalara adapte etmek bizler için son derece önemliydi.

Bu dönemlerde radikal bir yaklaşımla; sadece hastanelerimizi sağlık hizmeti sunduğumuz mekan olarak görmekten çıkıp, turistlerin ilk adım attıkları havaalanları ve limanlarla iş birliklerimizi artırdık. Bu alanlarda PCR uygulamalarından otellerle iş birliklerine kadar turistlere ve hastalara hizmet sunum alanlarımızı genişlettik. Özellikle otellerle iş birliklerimiz, turistlerde ayrı bir güven duygusu oluşmasına sebep oldu. Tabii bütün bunlar ciddi bir dijital dönüşüm altyapısı üzerine kuruldu. Kısa bir sürede otellerdeki revir, klinik işletmelerinin, görevlendirilen sağlık personelinin ve hasta takip sistemlerinin entegrasyonunu gerçekleştirdik. 2021 sonrası her ne kadar salgının etkileri oldukça azalacak olsa da, son 2 yılda oluşan farkındalık, hastaların video muayenelerle sağlık hizmetine uzaktan ulaşım taleplerini ve yerinde sağlık uygulamalarını artıracağı gibi bu süreçte Türkiye gibi sağlık hizmeti konusunda kendini kanıtlamış ülkelere hasta akışında da yükselme görülecektir.

EN ÇOK OKUNANLAR