USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

07 Temmuz 2021 16:48

Hasan Ceylan: Talepler yoğunlaştı, spor turizminde golf ilk sırada

Carya Golf Club ve National Golf Club Genel Müdürü Hasan Ceylan "Pandemi süreci boyunca spor turizminde doğal olarak bir düşüş yaşandı. Bu ilginin yakın zamanda tekrar çok hızlı biçimde artacağını öngörüyoruz" dedi.

Hasan Ceylan: Talepler yoğunlaştı, spor turizminde golf ilk sırada

Spor turizmi, ülkemize en fazla döviz girdisi sağlayan alanlardan biri. Burada ilk sırada golf, ikinci sırada da futbol turizmi yer alıyor. Hâlâ etkileri süren pandemi süreci boyunca spor turizminde doğal olarak bir düşüş yaşandı. Yakın zamanda ilginin tekrar çok hızlı bir biçimde artacağını görebiliyoruz. Taleplerin yoğunlaştığı bir döneme girdik diyebilirim. Pandeminin global bir kriz olduğunu düşünürsek buna rağmen 2021 sezonunda golf sporunun yine Antalyamızda eskisi gibi rağbet gördüğünü şimdiden gözlemliyoruz. Daha önce politik, terör gibi lokal kriz dönemlerinde dahi golf sporuna ilgi ülkemizde hiç azalmadı. Pandemi sonrası golfe ilginin çok daha artacağını öngörüyoruz. Yine futbol turizminin artması için de kış sezonunda otellerin açık olması daha fazla futbolcu ve takım konaklama fırsatı sunacaktır. Bir bölgenin golf destinasyonu olabilmesi için minimum 3, ideal olarak ise 5 golf sahası olması gerekiyor. Ülkemizde, kış turizminde iddialı bölgelerin potansiyelini artıracak turizmin, golf turizmi olduğunu düşünüyorum. Öncelikle otellerin yatırım yapmak için golf sahalarını kapsayan alanlar yaratmaları gerekiyor. Kış sezonunda da turist potansiyelini yüksek tutmak için otellerinde gerekli rezervasyonları yaparak golf sahaları için alan açmalılar.

ALANYA, KEMER VE MANAVGAT'A YATIRIM YAPILMALI

Sadece Belek bölgesi değil; Alanya, Kemer, Manavgat gibi bölgelerin de daha uzun süreli turizmi hayata geçirebilmeleri için golf turizmine yatırım yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Belek bölgesine en çok İngilizler geliyor. Sonrasında Almanya, Finlandiya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İsviçre ve Danimarka gibi doğu Avrupa ülkelerinden de yüksek katılım gerçekleşiyor. Peki, golf turizmi neden bu kadar önemli? Çünkü kış aylarını da turizm geliri açısından avantajlı kılıyor. Bir diğer önemi de golf için gelen misafirlerin çift konaklama şeklinde para ödemesi... Normal konaklama bedeli ödeyen misafirlerden farklı olarak golf sahası kullanımı için de bir bedel ödendiği için otel kazançları ciddi anlamda artıyor. Bu anlamda golf turizmini genişletecek yatırımların ülkemizde artışının turizm anlamında çok pozitif bir etki sağlayacağını düşünüyorum.

EN ÇOK OKUNANLAR