USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

06 Temmuz 2021 16:04

Barış Gençoğlu: Farklı pazarlara yöneldik

Swissôtel Resort Bodrum Beach Hotel Müdürü Barış Gençoğlu “Pazarlama politikalarımızı yeni arayış içerisinde olan pazarlara yönlendirerek yabancı turist sayısını dengelemeyi başardık” dedi.

Barış Gençoğlu: Farklı pazarlara yöneldik

Bugün Bodrum, doğası, denizi ve lokasyonuyla dünyanın pek çok yerinden turist çeken bir bölge konumunda. Tabii pandeminin ilk aylarında, sınırların kapatılmasıyla birlikte bütün dünyada turizmin önemli ölçüde etkilendiğini gördük. Fakat ilerleyen dönemde yabancı turist ilgisinde bir artıştan söz etmemiz mümkün. Bunun en büyük nedeni de pandemi nedeniyle dünyanın gözde turizm merkezlerine sahip ülkelerin kapılarını turistlere belli bir süre için kapatmasıydı. Bu karar, misafirleri alternatif turizm lokasyonlarına yönlendirdi. Bu sayede Ege'nin kıyısında, komşumuz olan Yunanistan ile benzer bir doğa, atmosfer ve kültüre sahip Bodrum Yarımadası ve yakın çevresi pandemiden en az etkilenen; hatta pandemiyi fırsata çeviren bölgelerden biri oldu.

Otelimiz, Accor Hotels bünyesinde faaliyet gösteriyor. Tesis olarak değişen turizm anlayışını ve misafir isteklerini yakından takip ediyor. Bu süreçte misafirlerin konaklama tesislerinden en büyük beklentisinin, evlerindeki hijyen ve rahatlığı bulabilmek olduğunu gördük. Bu doğrultuda temizlik ürünlerimizi hastane tipi temizlik ürünleri ile değiştirdik ve hijyen standartlarımızı daha üst bir noktaya taşıyarak misafirlerimize evlerindeki rahatlığı sunmayı başardık. Rusya hamlesi sonrasıysa pazarlama stratejilerimizi Ukrayna, Avrupa ve Körfez ülkelerine yönlendirdik. Acentelerle olan iyi ilişkilerimizi çeşitli workshop programları, acente ziyaretleri ve FAM yolculukları ağırlayarak güçlendirdik.

EN ÇOK OKUNANLAR