USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

04 Mayıs 2021 10:33
Umut Çelik

Yahoo ve AOL yeniden satıldı

Verizon, Yahoo ve AOL markalarını 5 milyar dolar karşılığında Apollo Global'e sattı. Verizon Yahoo'yu 2015 yılında 4.5 milyar dolara satın almıştı.

Yahoo ve AOL yeniden satıldı

ABD'li telekom devi Verizon bu iki şirketi de içeren medya varlıklarını 5 milyar dolar tutarındaki bir anlaşmayla ABD'li bir özel yatırım firmasına sattı. Verison 2017'e Yahoo'yu ve 2015'te AOL'i toplam 9 milyar dolara satın almıştı.

İnternetin öncülerinden Yahoo ve AOL, daha sonra Google ve Facebook gibi şirketlerin gölgesinde kaldı. Satış anlaşmasına göre Verizon, yüzde 10'luk hisseyi elinde tutacak. Verizon bu iki markayı müşteriler nezdinde hala yeterince karşılığı olduğu inancıyla dijital reklam pazarına çabuk bir şekilde girmek amacıyla satın almıştı. Yahoo ve AOL, Google'dan çok önce geniş kapsamlı bedava bilgilendirici internet hizmetleri sunuyordu.

Bu iki şirket, bedava e-posta adresi ve sohbet hizmeti sunarak, internet üzerinden reklam piyasasında avantajlı konumdaydı. Yahoo, haberden hava durumuna, maç sonuçlarından filmlerin gösterim tarihine ve gerçek zamanlı piyasa verilerne kadar birçok hizmet sağlıyordu.

Ancak son 10 yılda Yahoo ve AOL, Google, Bing, Facebook, Twitter, ESPN, Fandango ve Weather.com gibi birçok daha güçlü rakiple mücadeleye girmek zorunda kaldı. Verizon ayrıca, Çinli e-ticaret devi Alibaba'nın Yahoo'daki hisseleriyle, Yahoo'nun açık artırma sitesi Yahoo! Auctions'ın hala sık kullanıldığı Japonya bölümünü satın alamadı.

MICROSOFT 47 MİLYAR DOLAR TEKLİF ETMİŞTİ

1994 yılında kurulan arama motoru Yahoo, 2000 yılına gelindiğinde dünyanın en popüler sitesi olmuştu. Ancak zaman içinde pazar payını Google'a kaptırmaya başladı. 2008 yılında Microsodt Yahoo'yu satın almak için 44.6 milyar dolarlık bir teklifte bulundu. Bu teklif reddedilince 47 milyar dolarlık yeni bir teklif verdi. Ancak bu teklif de Yahoo yönetimi tarafından yetersiz bulundu.

Çalkantılı geçen yılların ardından zamanında 47 milyar doları düşük bulan Yahoo Verizon tarafından 4.5 milyar dolara satın alındı.

EN ÇOK OKUNANLAR