USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

19 Temmuz 2021 16:06

Turkcell'den kurumların dijital yolculuğuna uçtan uca çözümler

Turkcell, dijital iş servisleri şirketiyle müşterilerinin dijital çağın hızını yakalamaları, teknolojinin gücüyle iş verimliliğini yükseltmeleri ve rekabette öne geçmeleri adına ürün ve hizmet ağını her geçen gün genişletiyor

Turkcell'den kurumların dijital yolculuğuna uçtan uca çözümler

Sadece 2020 yılında 2 bin 300'ün üzerinde projeye imza atan Turkcell Dijital İş Servisleri, tüm sektörlere hitap eden ürün ve servisleriyle kurumların dijital dönüşümüne yön veriyor. Pandemiyle birlikte önemi artan bulut altyapısının esnek yönetilmesine ise turkcellbulut.com.tr platformu ile imkan sağlıyor. Dijital İş Servisleri şirketi erişim, siber güvenlik, veri merkezi ve bulut servisleri, nesnelerin interneti, büyük veri ve iş uygulamalarına kadar uçtan uca ürün ve çözümlerle Türkiye ve bölgenin dijital dönüşüm lideri olmayı hedefliyor. Özel olarak terzi usulü tasarlanmış projelerle şirketlerin dijital dönüşümünde yanında olan Turkcell, müşterilerinin dijital çağın hızını yakalamaları, teknolojinin gücüyle iş verimliliğini yükseltmeleri ve rekabette öne geçmeleri adına ürün ve hizmet ağını her geçen gün genişletiyor. Kurumların giderlerini optimize etmek ve yeni gelir alanları yaratmak amacı ile çıktıkları dijital dönüşüm yolculuklarında üstlendiği danışman rolüyle eğitimden sağlığa, üretimden perakendeye pek çok sektörde, kurumların dijital dönüşüm ihtiyaçlarını tek noktadan karşılıyor.

TÜRKİYE'NİN VERİSİ TÜRKİYE'DE KALMALI

Şirketlerin dijitalleşme ihtiyacının hızla arttığı bu dönemde, dijital entegratör kimliğiyle sadece lider olduğu alanlarda değil, gelişmiş çözüm ve servisler ile teknolojinin dokunduğu her alanda şirketlerin daha hızlı karar almalarını, daha verimli çalışmalarını sağlayacak projeler üretiliyor. Dijital İş Servisleri şirketi kurumların dijital dönüşüm yolculuklarında 'güvenilir teknoloji ortağı' olarak yanlarında yer alırken, maliyetlerini azaltmaları ve yeni gelir kaynaklarına erişmeleri için gereken ürün/çözümleri sağlıyor. Türkiye'nin en büyük veri işletmecisi olarak 'Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalmalı' vizyonuyla öncülüğünü üstlendiği dünyanın en gelişmiş ve en güvenli yeni nesil veri merkezi çalışmaları hızla devam ediyor. Uluslararası sertifikalandırılma kuruluşu Uptime Entitüsü'nden alınmış Tier-3 Tasarım ve Operasyon Sürdürülebilirlik sertifikalarına sahip üçü yeni nesil, toplam sekiz veri merkezine sahip olan Turkcell, kurumların tüm bilgi teknolojileri altyapısını Turkcell veri merkezlerinde konumlandırıyor. Böylece hizmet alan kurumların maliyetlerini düşürürken daha esnek bir altyapı sağlıyor. Bununla birlikte bilgi güvenliğini tescilleyen ISO 27017 Bulut Bilgi Güvenliği Sertifikası'na sahip olup, Türkiye'nin bu sertifikaya sahip ilk ve tek servis sağlayıcısı olan Turkcell, altı farklı veri merkezindeki tam yedekli altyapılardan bulut hizmeti sağlıyor. İş sürekliliğini sağlayacak en yeni teknolojiler, yatırım maliyetini üstlenmeden Turkcell Bulut üzerinden kullanılabiliyor.

TURKCELL BULUT PLATFORMUYLA HIZLI ÇÖZÜM

Turkcell'in teknoloji gücünü hissettirerek, bulut hizmetlerinin sunduğu kolaylık, esneklik ve ihtiyacın anında karşılanmasını mümkün kılan turkcellbulut.com.tr platformunun relansmanı gerçekleştirildi. Son kullanıcının yaşadığı zorlukların önüne geçerek dijital müşteri deneyimi sağlayan Turkcell bulut platformu, ihtiyaçların hızlı ve sade tek arayüzden karşılandığı, kullanıcı dostu ekranlar ve işlem basamaklarıyla tasarlandı. IT alanında uzman profiller ve mevcut bulut müşterileri ile yapılan analiz çalışmaları sonrası kullanıcı deneyimi odağı ile tamamlandı. Platform üzerinden altyapı ve uygulama hizmetleri, kullanıldığı kadar ödeme imkanıyla, istenilen kapasitede satın alınarak dakikalar içinde kullanılmaya başlanıyor. Uçtan uca otomasyonu yapılmış bu entegre platform, kullanıcıların kendi kaynaklarını kendilerinin yönetmelerine de olanak sağlıyor. Böylelikle son kullanıcı aldığı ürünleri monitör ediyor, yeni ürünler hakkında bilgi ediniyor ayrıca destek süreçlerinin şeffaflaşması sayesinde destek taleplerinin hangi durumda olduğunu izleyebiliyor. Şeffaflık prensibi ile kullanılan hizmetler açık ve net olarak faturalandırılıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR