USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

23 Haziran 2021 17:36

Murat Erkan: 5G teknolojisi hayatımızı her alanda kolaylaştıracak

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan "Enerji üretimi ve iletimi gibi konularda pek çok çözümün yolu açılacak. Kısacası 5G teknolojisi, insan hayatının dokunduğu her alanda hayatımızı daha önce olmadığı kadar kolaylaştıracak" dedi.

Murat Erkan: 5G teknolojisi hayatımızı her alanda kolaylaştıracak

Dünya GSM Birliği (GSMA) raporlarına göre 2025 yılında dünya genelinde 1.8 milyar insanın 5G bağlantısı olacak. 5G teknolojilerinin 2024-2034 yılları arasında küresel ekonomiye katkısının 2.2 trilyon dolara ulaşacağı öngörülüyor. Bunun yanı sıra 5G, getireceği hızın yanı sıra ses ve internet iyileştirmesinin çok ötesinde bir deneyim sunacak. Kısaca 5G mobil bir toplumun temelini inşa edecek diyebiliriz. 5G'nin önemli bir değişiklik yaratacağı sektörlerin başında sağlık alanı geliyor. Sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesinde 5G'nin sunacağı düşük gecikme büyük rol oynayacak. Hasta verilerinin aktarımında ve uzaktan robotik cerrahi işlem gibi pek çok alandaki gelişmelerin temeli 5G ile sağlanacak. Yine işlem gecikmesinin sıfıra yaklaşacak olmasıyla tüketiciler finansal işlemlerini gerçek zamanlı yapabilecekler.

Nesnelerin interneti ile birbirine bağlı cihazlar başta tarım sektörü olmak üzere birçok yenilikçi çözüme imza atılmasını sağlayacak. Enerji üretimi ve iletimi gibi konularda pek çok çözümün yolu açılacak. Kısacası 5G teknolojisi, insan hayatının dokunduğu her alanda hayatımızı daha önce olmadığı kadar kolaylaştıracak.

Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi Projesi'nde işletmeci kimliğimizle rol alıyoruz, ayrıca gelecek nesil şebeke teknolojilerine yönelik ürün geliştiren üretici firmalara potansiyel müşteri ihtiyaçlarının neler olabileceğini ve mevcut saha deneyimlerini aktarmayı hedefliyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR