USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

18 Ekim 2022 11:58
Akşam

Mark Zuckerberg Apple'ı hedef aldı! "WhatsApp daha güvenli"

Facebook'un kurucusu ve Meta çatı şirketinin sahibi Mark Zuckerberg, sosyal medya hesabından Apple'ın iMessage servisini hedef alan açıklama yaparken WhatsApp'ın daha güvenli olduğunu ifade etti.

Mark Zuckerberg Apple'ı hedef aldı! "WhatsApp daha güvenli"

Mark Zuckerberg WhatsApp'ın diğer mesajlaşma servislerinden daha güvenli olduğunu söyledi. Instagram, Facebook ve WhatsApp'ı bünyesinde bulunduran Meta çatı şirketinin sahibi Mark Zuckerberg sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. New York'taki Pennsylvania İstasyonu'nda gösterilen reklam panosunu paylaşan Zuckerberg WhatsApp'ı övdü.

"WHATSAPP DAHA GÜVENLİ"

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda WhatsApp'ın Apple'ın mesajlaşma servisi iMessage'dan daha güvenli olduğuna dikkat çekti. Paylaşılan gönderide "Yeşil" ve "Mavi" baloncukların yer aldığı mesajlaşmalar yer alıyordu.

Zuckerberg, WhatsApp'ın iMessage'dan çok daha özel ve güvenli olduğunu, grup sohbetleri de dahil olmak üzere hem iPhone'larda hem de Android'de çalışan uçtan uca şifrelemeyle mesajların korunduğunu ifade etti. Ayrıca Zuckerberg, kaybolan sohbetler ve uçtan uca şifreli yedeklemeler gibi WhatsApp'ın sahip olduğu ve iMessage'ın sahip olmadığı birkaç özelliğe de dikkat çekti.

APPLE'A KARŞI İLK HAMLE DEĞİL

Apple'a iMessage konusunda zor anlar yaşatan tek şirket Meta değil. Google, Apple'ı Mesajlar uygulamasında SMS'in halefi olan RCS'yi kullanmaya zorluyor. Apple'ın CEO'su Tim Cook, kullanıcılara sadece bir iPhone ile iletişim kurmak istedikleri kişileri satın almalarını söylerken, Apple'ın şimdiye kadar böyle bir planı yok gibi görünüyor.

EN ÇOK OKUNANLAR