USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

28 Haziran 2021 12:47

İşletmeler 5G hakkında ne düşünüyor?

Yıllardır bu dönüşümün ön saflarında yer alan Intel, yeni iş değeri elde etmek için 5G'den yararlanmak isteyen birçok kuruluşa güvenilir bir danışman olarak hizmet veriyor.

İşletmeler 5G hakkında ne düşünüyor?

Yakın zamanda ABD'de Intel tarafından görevlendirilip finanse edilen ve YouGov tarafından yürütülen 511 BT karar mercii (ITDM) arasında gerçekleştirilmiş bir anket, ITDM'lerin teknolojinin kuruluşlara ve topluma getireceğini umdukları faydalar da dahil olmak üzere şu anda 5G'nin olasılıkları ve kullanım durumları hakkında ne düşündüklerini açığa çıkarıyor.

5G'nin işleri ne ölçüde etkileyeceği konusunda farklı düşünceler olsa da farklı büyüklükteki işletmelerin ITDM'leri genellikle bu fırsatın şu anda yeterince önemsenmediği konusunda hemfikir. Sonuç olarak, inovasyon fırsatları göz ardı edilemeyecek kadar büyük olduğu için sektör, bu yıl 5G'nin işletmeler için bir öncelik haline gelmesini beklemeli.

Intel gibi donanım ve yazılım liderlerinin kritik bir rol oynayacağı yer burası, çünkü bu fırsatla birlikte altyapılarda değişim gereksinimleri geliyor. Bu nedenle, dijitalleşmenin tetiklediği verilerdeki inanılmaz artışla, ITDM'lerin dört gözle beklediği olasılıkları sunmak için 5G'yi uç ve yapay zeka (AI) ile birleştirmeye devam etmek önemli bir rol oynayacak.

EN ÇOK OKUNANLAR