USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

02 Eylül 2021 17:34
AA

"Bütün girişimcileri Teknopark İstanbul'a bekliyoruz"

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu "Bu kuluçka merkezini de hem yurt içinde büyütmek ve yaymak hem de yurt dışı temsilcilik ve programlarımızla bu etkiyi duyurmak istiyoruz. Bizim kapımız sonuna kadar açık. Bütün girişimcileri Teknopark İstanbul'a bekliyoruz" dedi.

"Bütün girişimcileri Teknopark İstanbul'a bekliyoruz"

Bilal Topçu, Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation için inşa edilen 10 bin metrekarelik girişim merkezinin açılış etkinliğinin ardından yaptığı açıklamada, bu kuluçka merkezinin biraz daha özel olduğunu belirtti.

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu "Fikirden, ürünleşmiş girişimlerden, hatta satış yapmış dünyaya açılmayı bekleyen ve bunun için çalışan tüm girişimcilere kapımız açık. Hem yurt içinden hem de yurt dışından çok sayıda mentorlarla birlikte çalışıyoruz. Kendi ekibimizle girişimcilerimizin nasıl bir takvim ve yol haritasıyla ilerleyecekleri noktasında sürekli onları Performans Takip Toplantıları ile takip ediyoruz. Onlara çok çeşitli pazarlama, muhasebe, finans ve psikolojik destekler gibi farklı alanlarda destekler sağlıyoruz. Bunların birçoğunu ücretsiz ya da çok sembolik rakamlarla gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Bu imkanların dünyada çok az girişimciye nasip olduğunu belirten Topçu, şu ifadeleri kullandı:

"Allah'a hamdolsun Türkiye'de bu imkanları girişimcilere sağlayabildik. Önümüzdeki günlerde çok nitelikli altyapılar, temiz odalarımız, laboratuvarlarımız da bu kuluçka merkezinin üst katında hizmete girecek. Biz şimdiden sadece Türkiye'den İstanbul'dan değil yurt dışından da girişimcilerden başvuru almaya başladık. Bu bizi çok heyecanlandırıyor. Bugüne kadarki başarılarımız, çıktılarımız var. Bunları dönem dönem sosyal medyada paylaşıyoruz. Bundan sonra yapacağımız uluslararası programlarla ve hızlandırma programlarıyla çok daha fazla girişimciye yer açmak, onları, Türkiye'deki başarılarını dünya ölçeğine büyütmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Kuluçka merkezimizde şu ana kadar 250 mezunumuz oldu. 85 mezunumuz teknoparkımızda bir Ar-Ge firması haline geldiler. Buraya bir fikirle, belki bir kişi geldiler ama bugün onlarca kişiyi istihdam ediyorlar. Şu anda milyon dolar cirolara ulaşmış durumdalar. Bunların kimisi yazılım, kimisi savunma sanayine bir proje, kimisi Milli Uzay Programı kapsamında çalışan bir firmamız, kimisi MİLGEM Korvet Projesi'nin bir parçasını yapan bir şirketimiz, vakıf şirketlerimiz, uluslararası şirketler burada. Girişimcilerimiz bu şirketlerle çalışma fırsatı buluyorlar."

Topçu, fatura kesmiş girişimcileri dünyaya açmanın yeni hedefleri olduğunu vurgulayarak, "Bu kuluçka merkezini de hem yurt içinde büyütmek ve yaymak hem de yurt dışı temsilcilik ve programlarımızla bu etkiyi duyurmak istiyoruz. Bizim kapımız sonuna kadar açık. Bütün girişimcileri Teknopark İstanbul'a bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

EN ÇOK OKUNANLAR