USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Tasarım

04 Mayıs 2021 17:58

"Müşterilerimizi, karşılığını uzun dönemde alacakları tasarımlara teşvik ediyoruz"

Mobilya ve tasarım konusundaki tüm global yeniliklerin Türkiye'ye aktarılması konusunda köprü görevini üstlenen BMS Design Center, Etiler'deki mağazasında farklı ofis senaryolarını içeren bin metrekarelik bir alan yarattı. BMS Design Center CEO'su Neslihan Işık, pandemi sonrası hedeflerini Platin'e anlattı

"Müşterilerimizi, karşılığını uzun dönemde alacakları tasarımlara teşvik ediyoruz"

rkiye'de BMS Design Center olarak ergonomik çalışma alanları yaratıyorsunuz. Covid-19, ofis mobilyası tercihlerinde şirketleri nasıl etkiledi?

Herman Miller, Amerika ve Avrupa'da Covid-19 ile gelen yeni iş düzeni için uzaktan çalışma alışkanlıklarımızı, ofis ihtiyaçlarımızı ve verimli çalışma için araçlarımızı içeren araştırmalar gerçekleştirdi. Uzmanların raporlarına göre çalışanlar, ofise döndüklerinde mekan ihtiyaçları için 3 temel alan öne çıkıyor: Takım çalışması alanları, sosyal alanlar ve konsantre çalışma alanları... Çevrimiçi toplantılarla kişisel ve sessiz alanlara ihtiyaç oldu. Hem çevrimçi hem de ekibin bir araya geldiği, teknolojinin buluşturduğu uzun süren toplantılar artmaya başladı. Herhangi farklı bir ülke ve şehirde gerçekleşen kurumsal eğitimler, lansmanlar veya yıl sonu değerlendirmeleri gibi 60 dakikayı aşan toplantılar artık online olarak gerçekleşiyor. Şirketler, bu yeni sistemde teknolojik altyapıya, güvenli havalandırılmış alanlara, sınırlar belirleyen çalışma masalarına, aksesuarlarına ve uzun saatler oturulduğu için ergonomik koltuklara yatırım yaptılar. Pandemi bir gün sona erecek. Bizlerde yarattığı alışkanlıklar ve etkileri çalışma düzeninde kalıcı olacak gibi görünüyor. Bu nedenle ofis mobilyasına yatırım yapacak müşterilerimizi, karşılığını uzun dönemde alabilecekleri ergonomik, fonksiyonel ve kullanışlı tasarımlara teşvik ediyoruz.

* Uzaktan çalışma sürecinin hem dünyada hem de Türkiye'de çalışanları nasıl etkilediğini düşünüyorsunuz?

Pandemi öncesinde Türkiye'de teknoloji ve yazılım odaklı girişimci ve global markaların temsilcisi olan müşterilerimizin birçoğu şirket kültürlerine 'agile & hibrit' ofis sistemi olan, 'dilediğin yerden çalış modeli'ni eklemişlerdi. Çalışan sayısının, niteliğinin ve kullanım alanlarının revize edildiği yeni şirket kültürleri başlamıştı. Yöneticilerin bu sistemi tercih etmeleri bulaşıcı hastalık ile ilgili güvenlik amaçlı değildi. Zamandan tasarruf etmek ve çalışanların verimini yükseltmek hedefleniyordu. Uzaktan çalışanlar iyi bir programlama ile işlerini yürütürken, ofise ihtiyaçları olduğu anda konforlu, konsantre ve takım çalışması yapabilecekleri ofislere sahip olduklarını biliyorlardı. Fakat eve kapanma kısıtlamalarında, çalışanlarda ofis konforuna, takım çalışmasına özlem ve ihtiyaçları olduğu gözlemlendi. Pandemi ile birlikte çalışanların, sınırları belirleyen masalara, dijital toplantıların artışı nedeni ile ses yalıtımlı alanlara veya Kivo gibi paravanlara yönelik talepleri oldu. BMS Design Center olarak verimli ve sağlıklı çalışma ortamı yaratılmasına kaliteli, uzun ömürlü, ergonomik ve çevreci tasarımlar ile yardımcı oluyoruz.

* BMS Design Center ofis mobilyasında Herman Miller tasarımlarına yatırım yapan şirketlere ne gibi avantajlar sunuyor?

'Wellbeing in working places' Herman Miller ile özellikle oturarak çalışanların ofiste, evde ve her yerde üretken ve sağlıklı kalmalarına yardımcı olacak içgörüler, tasarımlar ve hizmetler sunuyoruz. Herman Miller ofis sistemlerine ve çalışma koltuklarına yapılan yatırımın karşılığını uzun vadede şirket alıyor, şirket sermayesine yapılan stratejide değer/fayda endeksini yükseltiyor. İster iş yerinizi yeni düzende dönüştürmeye başlıyor olun, ister mevcut düzeni koruyarak verimi artırmayı hedefleyin... Çalışanın beden ve ruhsal sağlığını destekleyen sürdürülebilir, çevreci ve ergonomik tasarımlar ile hayat ve iş yapma kalitesinin artırılmasına destek oluyoruz.

* Evden çalışanlara hangi konseptlerde hizmet veriliyor?

Herman Miller, çevreci tasarım ve ergonomik çözümler vurgusuyla ürettiği çalışma koltuklarına 'performans koltukları' diyor. Çünkü yüksek kalite ve teknoloji kullanıcısının tüm hareket performanslarına cevap verebiliyor, çalışan kişiyi yormuyor ve stresten uzak tutuyor. Müşterilerimiz için iş hayatının stresinden uzaklaştıran verimli çalışma ve yaşam alanları yaratmayı pandemi sonrasında daha çok önemsiyoruz. Bu nedenle Etiler'deki mağazamızda farklı ofis senaryolarını içeren bin metrekarelik bir alan yarattık, müşterilerimiz kendilerine en uygun çalışma masasını, ekran kollarını, koltuğu veya aydınlatmayı deneyerek alabiliyor. Ayrıca performans koltuklarını, shop.bms.com.tr adresinden tüm Türkiye'de satışa sunduk.

EN ÇOK OKUNANLAR