USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Tasarım

04 Mayıs 2021 18:20

Global mobilya piyasasında neler öne çıkıyor?

Mobilya piyasası-büyüme, eğilimler, Covid-19 etkisi ve tahminleri raporu verilerine göre, global mobilya endüstrisinde öne çıkan eğilimler şöyle sıralanıyor

Global mobilya piyasasında neler öne çıkıyor?

-Y Kuşağı arasında artan marka bilinci ile birlikte artan mobilya ürünleri harcamaları, pazarı destekliyor.

-Büyüyen genç nüfus ve benzersiz mobilya tercihleri birleştiğinde, maksimum depolama olanağı, yenilikçi, yerden tasarruf sağlayan tasarımlar ve şık tasarıma sahip çok işlevli mobilyalara olan talep, mobilya pazarının büyümesini sağlıyor.

-Mobilya ürünlerinin çeşitli tasarım ve modellerini sunan e-ticaret platformlarının sayısındaki önemli artış, gelişmekte olan ülkelerde pazarın büyümesini hızlandırıyor.

-Omnichannel dağıtım uygulamaları, önemli oyuncuların pazarda daha fazla gelir kaydetmesine de yardımcı oluyor.

-'Kendin yap' mobilya ürünleri ve montaja hazır ürünler için artan talep, pazarın özellikle ev ve ofis mobilyası segmentlerinde daha da büyümesine yardımcı oluyor.

-Dünya genelinde büyüyen konut ve ticari inşaatın ve artan sayıda stratejik ittifak ve ortaklıkların pazarın büyümesini hızlandırması bekleniyor.

-Asya- Pasifik, sektörde gücünü artırıyor. Çin'de yaşam standardının iyileşmesiyle birlikte, müşteriler ev dekorasyonu ve ev mobilyalarına yatırım yapmaya başlıyor. Tüketicilerin satın alma gücünün artması, mobilya pazarını da geliştiriyor. Pazarın kilit oyuncuları çevrimiçi platformlarını da başlatıyor ve e-ticaret kanallarıyla ortaklıklar kuruyor. IKEA'nın 2018'de Hindistan alt kıtasına girmesiyle rekabet, ülkede ve dolayısıyla bölgede daha karmaşık hale geldi.

-Herman Miller, Covid-19 etkisiyle, özel oyun koltuğu üretimine başladı. Eylül 2020'de IKEA, evdeki oyun deneyimini yeni bir seviyeye taşımak için yeni bir uygun fiyatlı oyun mobilya ve aksesuarları yelpazesi geliştirmek için Republic of Gamers ile iş birliği yaptı.

EN ÇOK OKUNANLAR