USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

23 Aralık 2021 16:07
Umut Çelik

Turcas Petrol, Kuyucak'taki paylarını satıyor

Turcas Petrol, Turcas Kuyucak Jeotermal'de şirketin sahip olduğu payların tamamının satışına ilişkin Fransız enerji şirketi Albioma SA ile sözleşme imzaladı.

Turcas Petrol, Kuyucak'taki paylarını satıyor

Konuya ilişkin Turcas Petrol'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "10/12/2021 tarihli Özel Durum Açıklamamızda da belirtildiği üzere %100 oranında paylarına sahip olduğumuz ve Aydın İli Kuyucak İlçesi'nde bulunan 18 MW kurulu gücündeki Jeotermal Enerji Santralimizin sahibi ve işletmecisi konumundaki Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik Üretim A.Ş.'de ("Turcas Kuyucak"), Şirketimizin sahip olduğu paylara ilişkin (%100'e kadar payların satışı da dahil olmak üzere) stratejik opsiyonların değerlendirilmesine karar verilmişti.

"Bilançomuzu kuvvetlendirmeye ve yeni yatırımları değerlendirmeye devam edeceğiz"

Turcas Petrol CEO'su Batu Aksoy, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: "Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik A.Ş'nin başarısının, Avrupa merkezli global bir enerji üreticisi tarafından ilgi görmesi şirketimiz için mutluluk verici. Geçmişten günümüze, alanında lider birçok küresel enerji şirketiyle sayısı onları geçen stratejik ortaklık, ortak girişim yatırımı, birleşme, devralma ve/veya satış işlemine imza attık. Gerçekleştirmekte olduğumuz bu işlem ile ülkemizin ekonomik potansiyeline olan güvenin öne çıkarılmasına, Türkiye'ye uzun vadeli ve doğrudan yabancı sermaye yatırımı getirilmesine ve dünyada ilk dört içinde yer alan ülkemiz jeotermal enerji kaynaklarının ilave yatırımlarla katma değere dönüştürülecek olmasına vesile olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Finansal borçluluğumuzu kayda değer şekilde azaltarak bilançomuzu ve sermaye yapımızı güçlendirmeye, çeşitlendirilmiş yatırım portföyümüzü oluşturan; sektörlerinin öncü oyuncusu konumundaki iştiraklerimizin kâr ederek büyümelerine odaklanmaya, her daim yeni yatırım fırsatlarını gözetmeye ve hissedarlarımıza temettü dağıtma hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz."

EN ÇOK OKUNANLAR