USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

27 Mayıs 2021 12:49
Umut Çelik

Samsun'a 500 milyon TL yatırımla bin kişiye istihdam

Amerika, Kanada, Hollanda, Çin ve Singapur'da faaliyet gösteren Coenda Grup şirketlerine bağlı Coenda Medikal, Türkiye'deki ilk yatırımını Samsun'da yapacak. Samsun, Havza'da 36.000m2lik arazide kuracağı medikal ürünler fabrikasında yerli üretime ve yatırıma destek vermeyi ve ihracata hazırlanan Coenda Medikal bölge istihdamına da büyük katkı sağlayacak.

Samsun'a 500 milyon TL yatırımla bin kişiye istihdam

Dev yatırımla ilgili konuşan Coenda Grup Holding başkanı Kerem Akbaş "Medikal sektöründe büyük bilgiye sahip üniversitelerimizle inovatif ürünler geliştireceğiz" dedi. Akbaş, "Biz bu yolla medikal alanda inovatif düşüncelere ve geri dönüşüm projelerine yatırım yaparak dünya pazarından daha çok pay almayı, gençlerimizin önünü açmayı planlıyoruz. Aynı zamanda İngiltere, Amerika ve Norveç'te üretim tesisleri açmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Üretiminin yüzde yüzünü ihraç eden ve ürünleri İngiltere Hükümeti tarafından da tercih edilen Coenda Medikal, tüm medikal ürünlerin tek bir merkez fabrikada Türkiye'de üretimi için düğmeye bastı.

Stratejik alanlarda yatırımları bulunan Coenda Grup, 2006 yılından bu yana hem gıda hem de tıbbi ürünler özelinde toptan ve perakende hizmetler sektöründe küresel alanda faaliyet gösteriyor. Coenda Medikal, 2019 yılında Coenda Grup Holding Başkanı Kerem Akbaş'ın dünyada kürese olarak doğan ihtiyaçlardan dolayı "Kişisel Koruyucu Donanım" alanında üretim yapmaya başladı. Medikal teknolojilere yatırımı ve teknoloji transferi ile öne çıkan Coenda Medikal markası bugün başta İngiltere ve ABD olmak üzere bir çok ülkeyle yapılan tedarik anlaşmaları sonucunda küresel pazarlarda önemli bir yer elde etti. Bu başarısı sonucunda, İngiltere hükümetinin de KKD alanında tercih ettiği marka Coenda Medikal oldu.

Vizyonunu, yeni küresel pazarlara genişleme olarak belirleyen Coenda Medikal, üretim için sürdürülebilir uygulamaları teşvik ederek Türkiye'nin ekonomisini rekabetçi fiyatlarla desteklemeyi hedefliyor. Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Coenda Grup Holding başkanı Kerem Akbaş "Medikalde üniversitelerle iş birliğimizi arttırarak, kuracağımız laboratuvarlarda ülkemizde geliştireceğimiz ürünlerin üretimini gerçekleştireceğiz" dedi. Akbaş, "Biz üniversite gençlerine ve inovatif düşüncelere yatırım yapıp dünya pazarında yerli markamızla daha çok pay almayı hedefliyoruz. Aynı zamanda İngiltere, Amerika ve Norveç'te üretim tesisleri kuruyoruz" şeklinde konuştu.

Coenda Grup, 2018 yılından itibaren sağlık hizmetleri ve tıbbi ürünler alanında e- ticaret pazarına yaptığı büyük yatırımla da hem faaliyet alanlarını genişletti hem de özellikle covid-19 etkisiyle ciddi şekilde talep gören e-ticaret pazarında payını önemli derecede arttırdı.

Samsun Havza'ya dev fabrika yatırımı

Bu yıl 300 milyon TL, 3 yıl içinde 500 milyon TL'lik yatırım tutarı ile Samsun, Havza'da yapılması planlanan fabrika 36.000 m2'lik bir alanda, 1000 çalışanı ile bölgede istihdamı artıracak en büyük yatırım olarak nitelendiriliyor.

Uygulanmakta olan 250 (iki yüz elli) makinenin başlangıç sayısına bağlı olarak, yılda 70.00

EN ÇOK OKUNANLAR