USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

13 Ekim 2021 11:19
Reuters

Özyeğin: 3 yıl içinde başka halka arzlarımız olabilir

Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, bu hafta halka arz edilecek Gelecek Varlık'ın ardından üç yıl içinde bir veya iki şirketlerini daha halka arz edebileceklerini söylerken, rüzgar portföyünün halka arzını değerlendirdiklerini belirtti.

Özyeğin: 3 yıl içinde başka halka arzlarımız olabilir

Şirketin iştiraklerinden Gelecek Varlık'ın 14-15 Ekim'de yapılacak halka arzı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Özyeğin, hızlı büyüyen ve uluslararası yatırımcıların ilgi duyduğu alanlardaki faaliyetlerini halka arz etmeyi değerlendirdiklerini ifade etti.

Özyeğin, "Şirketlerin sektörleri içindeki konumları, büyüme potansiyeli (halka arz kararlarında) etkili olacaktır. Büyüklüğe göre yabancının ilgisi etkili olacak. Dünyadaki temaları ve çarpanları takip ediyoruz, yenilenebilir enerji yüksek çarpanlı. En büyük rüzgar portföyünden birinin sahibi olarak o alanı değerlendirebiliriz" dedi.

Özyeğin, büyük ölçekli şirketlerin borsaya açılabilmesi için halka arzlara yabancı ilgisinin artması gerektiğini ifade ederek, "Belli bir büyüklükte halka arz için belli bir talebin oluşması gerekiyor. O anlamda yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul'a daha büyük ilgi duyduğu bir dönem daha büyük şirketlerin halka arzı değerlendirilebilir" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR