USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

29 Mayıs 2021 15:37

“Kârlılık odaklı düşünceden, paylaşım odaklı büyümeye geçmeliyiz”

Pandemi bütün sektörleri derinden etkiledi. Bu döneme hazırlıklı yakalananlar, emin adımlarla ilerlerken, hazırlıksız yakalananlar ise yepyeni bir yarışa dahil oldu. Qnet Türkiye, Rusya ve Orta Asya Bölge Genel Müdürü Cem Geyik, yönetim süreçlerini Platin'e anlattı

“Kârlılık odaklı düşünceden,  paylaşım odaklı büyümeye geçmeliyiz”

* İş hayatında çok daha sürdürülebilir bir performans sergileyebilmenin yeni kodları neler?

Dünya, daha önce deneyimlemediği bir süreçten geçiyor. QNET'in yıllar önce gerçekleştirdiği e-ticaretle doğrudan satışı birleştirme vizyonu ve bu yenilikçi iş modelini üyelerine sunma fikrinin, pandemi döneminde ne kadar doğru bir karar olduğunu çok daha iyi anladık. İşi, güncel olana teknolojiyle adapte etmek ve müşteriye kolay ulaşmanın yolunu keşfetmek, esnek çalışma koşulları geliştirmek, çalışanı, bağımsız temsilciyi özgür bırakmak, yeni fikirlere açık olmak, deneyimlemek ve tüm bunları teknolojik altyapıyla sağlamak yeni dünyanın zorunlu kodları arasında yer alıyor. Bu strateji bizim de iş modelimizin özünü oluşturuyor.

* Kurumlar, sürdürülebilirlik prensiplerini inşa etmeye nereden başlamalı?

Kurulduğumuz günden bugüne kadar hem insanlığın hem de bireyin faydasını kendimize misyon edindik. Mahatma Gandhi'nin RYTHM felsefesi ile hareket ediyoruz. Şirketlerin de daha fazla paylaşım, daha fazla iyiye doğru değişim yönünde hareket etmeleri, önce insanların ve dünyanın iyiliğini misyon olarak belirlemeleri gerekiyor. Kârlılık odaklı düşünceden paylaşım odaklı büyümeye geçmeliyiz. Bu yolda kurumsal olarak atacakları her adım, sürdürülebilirlik prensiplerinin temelini oluşturacaktır.

* Daha duyarlı bir kurum kültürü oluşturmak için hangi stratejilere odaklanılmalı?

Küresel ısınmayı tetikleyen et tüketimine karşı duyarlı davranarak tüm ofislerimizde ve etkinliklerimizde et ve plastik içermeyen bir politika uyguluyoruz. Su kullanımı ve tasarrufu öncelikle sahip çıktığımız alanlar arasında yer alıyor. Ofislerimizde su filtreleme sistemleri kullanıyoruz, tüm dünyada da doğal kaynakların korunması amacıyla su filtreleme sistemlerinin kullanılmasını teşvik ediyor, sivil toplum kuruluşuna cihazlarımızı bağışlıyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz ürünlerde çevresel hassasiyetle hareket ediyoruz. Kişisel bakım ürünlerimizin tamamı vegan ve kesinlikle hayvanlar üzerinde test edilmiyor. Ürünlerimizin birçoğunu geri dönüştürülmüş ambalajlardan üretiyoruz. Mücevherlerimizin yüzde 90'ı geri dönüştürülmüş altın kullanan 'Sorumlu Mücevherat Konseyi' üyelerinden elde ediliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR