USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

02 Haziran 2021 10:58

“Eğlence, Pepsi'de yaptığımız her şeyin merkezinde yer alıyor”

Dünyanın en çok takip edilen ve en prestijli liglerinden biri olarak kabul edilen UEFA Şampiyonlar Ligi'nin sponsoru olan Pepsi, bu sponsorluğu 360 derece örerek bütünsel bir bakış açısıyla planlıyor.

“Eğlence, Pepsi'de yaptığımız her şeyin merkezinde yer alıyor”

Futbol yıldızlarının rol aldığı reklam filmlerini ve dijital kampanyalara hız kesmeden devam eden Pepsi TikTok üzerinden bir futbol challenge başlattı. Detayları PepsiCo Gazlı İçecekler Müdürü Tansu Çimitay ile konuştuk.

· #pepsichallenge ile ilgili TikTokta neyi hedeflemiştiniz?

Pepsi markamız ile yıllardır dünyanın en çok takip edilen ve en prestijli liglerinden biri olarak kabul edilen UEFA Şampiyonlar Ligi'nin sponsoruyuz. Bu sponsorluğumuzu 360 derece örerek bütünsel bir bakış açısıyla planlıyoruz. Dünyaca ünlü futbol yıldızlarının rol aldığı reklam filmlerimiz ve dijital kampanyalarımız oluyor. TikTok'da son döneme damga vuran, en çok indirilen uygulamalar arasında. TikTok'u çok genç bir kitle yoğun olarak kullanıyor. Biz de #pepsichallenge ile genç hedef kitle üzerindeki bilinirliği artırmayı hedefledik. 2021 global futbol kampanyamız kapsamında TikTok üzerinden bir futbol challenge başlattık. Kullanıcılar; futbol yıldızları Leo Messi,Paul Pogba, Jadon Sancho ve Shanice Van de Sanden ile TikTok'ta futbol düeti yaparak, kendi yeteneklerini sergileyip yaratıcı videolara imza attılar.

· Nasıl videolar ortaya çıktı?

Eğlence, Pepsi'de yaptığımız her şeyin merkezinde yer alıyor. TikTok da bu anlamda sınırsız eğlence fırsatları sunuyor. Ortaya çıkacak yaratıcı videoları biz de çok merak ediyorduk. Birbirinden eğlenceli ve yaratıcı video içerikler ortaya çıktı.

· TikTok uygulamasından diğer uygulamalara göre daha mı fazla etkileşim alıyorsunuz?

Burada, challenge'ı kullanıcılara içerik üretmek olarak konumlandırdık. Kullanıcıların içerik oluştururken eğlenebilmesi de önemliydi. Eğlenceli içeriklerle birlikte yüksek bir katılım ve izlenme rakamına ulaşması da doğal olarak kendiliğinden geldi.

· #pepsichallenge hashtagi ile kullanıcılardan ne istendi, Türkiye'de kaç milyon gösterime ulaştı, sonuçlar nasıl oldu?

Kullanıcılardan düet yapmak için TikTok'ta #PepsiChallenge'ı aramaları ve yönlendikleri hashtag challenge sayfasından düet yapmak istedikleri futbolcuyu seçmeleri istendi. Sadece Türkiye'de Mart başından nisan ortasına kadar 162 milyon izlenme gerçekleşti. Hashtag ile çok sayıda kullanıcıya erişilerek sadece Türkiye'de 3.1 milyondan fazla etkileşim sağlandı. Ana video yüzde 20.5 tıklanma oranına ulaşırken %70 de video izlenme oranına erişildi.Influencerların çektiği videolar ise 6.5 milyon görüntülenmeye ulaştı. #PepsiChallenge, toplamda 2.8 milyondan fazla beğeni, 160 binden fazla içerik paylaşımı ve 191 binden fazla yorum aldı. Ipsos ile yapılan Brand Lift araştırması sonucunda ise PepsiChallenge içeriklerinin normlara göre iki kattan fazla eğlenceli olduğu ve marka bilinirliği skorunda %13 bir artış gerçekleştirdiği sonucu çıktı.

· Global bir kampanya, toplam ne kadar gösterime ulaştı?

Global sonuçlara baktığımızda TikTok aktivasyonu, medya desteği ve influencer iş birlikleri dahil sadece 15 Nisan'a kadarki görüntülenme sayısına baktığımızda toplamda 1.2 Milyar izlenmeye ulaştı. İçeriklerin toplandığı, branded hashtag challenge sayfasının görüntülenme sayısı 2.6 Milyara geldi.

# pepsi challenge Türkiye ve diğer ülke kıyaslamalarını yapar mısınız?

Türkiye sonuçlarına baktığımızda mart başından nisan ortasına kadar 162 milyon görüntüleme aldı. Sadece 6 günlük medya desteği verdiğimiz bir hashtag challenge kampanyası için diğer kampanyalarla da kıyaslandığında çok iyi sonuçlar elde ettik.

· Türkiye'de en çok nasıl videolar paylaşıldı?

Türkiye'de ilk 6 günde toplamda yaklaşık 19 bin video paylaşıldı. Influencer iş birliklerimizden satış temsilcilerimize kadar çok fazla güzel challenge videosu izledik, soccer social dediğimiz kitleye ulaşmak için güzel bir proje oldu.

· Önümüzdeki dönemde farklı platformlarda farklı projeler olacak mı?

Önümüzdeki dönemde birden çok sosyal platformda çok daha heyecan verici dijital içerikler planlıyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR