USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

07 Haziran 2021 11:51
Umut Çelik

A. Cemal Drahor, Polisan Kansai Genel Müdürü oldu

Mehmet Hacıkamiloğlu'nun Polisan Holding CEO'su olması ile boşalan Polisan Kansai Boya Genel Müdürlüğü'ne A. Cemal Drahor getirildi.

A. Cemal Drahor, Polisan Kansai Genel Müdürü oldu

Yarım asırlık tecrübesiyle Türk toplumunun ve ekonomisinin gelişiminde büyük bir paya sahip olan Polisan Holding'in geleceğe renk veren markası Polisan Kansai Boya'nın genel müdürlük görevini üstlenen A. Cemal Drahor, konuyla ilgili açıklamasında "Polisan Kansai Boya'nın çok güçlü bir alt yapısı var. Yüksek kalitede ürün ve hizmetler sunarken, gelecek nesillere sağlıklı bir yaşam ortamı bırakmak için sürdürülebilirlik olgusunu da odağına alarak faaliyetlerini sürdürüyor. Polisan Kansai Boya ailesine katılmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum ve yeni dönemin herkes için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

A. Cemal Drahor kimdir?

A. Cemal Drahor, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünü 1986 yılında tamamladıktan sonra çalışma hayatına Vestel bünyesinde Araştırma Mühendisi olarak başladı. Ardından Egebank'ta Pazar Araştırmaları ve Fizibilite Uzmanlığı yapan A. Cemal Drahor, 1990 yılında Akzo Nobel Kemipol'e katıldı ve burada 11 yılın üzerinde Satış Pazarlama Müdürü olarak görev yaptı.

2001 yılında Akzo Nobel Macaristan'a Otomotiv OEM ve Genel Endüstriyel Kaplayıcılar Genel Müdürü olarak atanan A. Cemal Drahor, 2003'te Doğu Avrupa Ticari Araçlar ve Otomotiv Plastik Kaplayıcılar İş Birimi Liderliği ve 2006'da da EMEA Bölgesi Ticari Araçlar OEM Birimi Başkanlığı yaptı.

2011 yılında Türkiye'ye dönerek Geoim Mühendislik, Danışmanlık, Yazılım ve Yapı şirketinde Genel Müdürlük yaptı ve 2012 yılında The Dow Chemical Company'e Doğu Avrupa Ticari Müdür ve Türkiye Joint Venture Genel Müdürü olarak katıldı. Aynı şirkette 2013'te Güney Doğu Avrupa Bölgesi Ticari Bölge Başkanı ve Türkiye Genel Müdürü olarak görevini sürdürdü. Aralık 2016'dan Mayıs 2021'e kadar da Güney, Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Ticari Bölge Başkanı, Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

EN ÇOK OKUNANLAR