USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

31 Temmuz 2021 13:51

Yerel zincirler 'Geniş Açı Buluşmaları'nda bir araya geldi

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) ile temizlik ve bakım şirketi Evyap, sektör temsilcileri ile çalışanları her ay 'Geniş Açı Buluşmaları'nda bir araya getirecek. Dijital ortamda gerçekleştirilecek toplantı serisinde, iş dünyasının önde gelen isimleri paylaşacağı başarı hikayeleriyle ilham verecek. Organizasyonun ilki, 23 Haziran'da gerçekleştirildi

Yerel zincirler 'Geniş Açı Buluşmaları'nda bir araya geldi

TPF, Evyap iş birliğinde yeni bir projeye imza attı. Çalışmalarını Türkiye genelinde 5 ve üzeri toplam 5 bin 500 markette ve 100 bini aşkın çalışanla yürüten TPF, Evyap ile aylık olarak dijital ortamda organize edilecek olan 'Geniş Açı Buluşmaları' toplantı serisinde, yerel zincir marketlerin temsilcileri ve çalışanları, alanının uzman isimleriyle bir araya gelecek. Hayata geçirilecek projenin, sektördeki gelişmelerin yanı sıra her gün milyonlarca müşteriye hizmet veren çalışanlara yeni bir bakış açısı kazandıracağını belirten TPF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, "Bir yıl sürecek olan toplantı serisinde ünlü akademisyenler, ekonomistler, iletişimciler ve iş insanlarını ağırlayacağız. Sektörümüzün ve çalışanlarımızın gelişimine büyük katkı sağlayacak olan organizasyonda emeği geçen herkese ve projenin iş ortağı olan Evyap'a teşekkür ederim. Bu tür kapsayıcı projelerin sektörümüze kalıcı faydalar sunacağına inanıyorum" dedi.

İLK KONUK, ACLAN ACAR

Geniş Açı Buluşmaları'nın ilki 23 Haziran tarihinde iş dünyasının önde gelen ismi Aclan Acar'ın katılımıyla gerçekleşti. TPF Genel Koordinatörü Tuğba Camuzoğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleşen ilk organizasyonda Acar; dönüşüm ve liderlik konularındaki düşüncelerini aktardı. Geniş Açı Buluşmaları'na Evyap CEO'su Mehmed Evyap ve Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün konuşmacı olarak katıldı.

"GIDA PERAKENDESİ, BİR YILDA DJİTAL DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRDİ"

Ömer Düzgün yaptığı açıklamada, "Koronavirüs pandemisiyle birlikte gıda perakendesinde de alışverişin yönü, e-ticarete doğru çevrildi" dedi.

Yerel zincir marketlerin pandemi sürecinde internet satış trendine kayıtsız kalmadığını dile getiren Düzgün şu ifadeleri kullandı: "40 milyar TL büyüklüğe ulaşan 5 bin 500 fiziki satış noktasında 100 bin kişiye istihdam sağlayan yerel zincir marketler, gelişen trendlere ve tüketici ihtiyaçlarına hızlıca adapte olmaya çalıştı. Pandemiyle birlikte e-ticaret yatırımını artıran yerel zincir mağazalar, bugün yaklaşık yüzde 50'nin üzerinde elektronik ortamda satış yapıyor.

Gıda perakendesi, pandemi olmasaydı 5-6 yılda yakalacağı dijital dönüşümü, alışverişin ekonomik ortama kayması nedeniyle bir yılda yakaladı. Yapılan yeni yatırımlarla birlikte, genel anlamda yüzde 420'lik bir artış olduğu belirtiliyor" yorumunda bulundu.

EN ÇOK OKUNANLAR