USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

30 Kasım 2021 14:21
Platin-Ambalaj Eki

Ülker'den 2025'e kadar hedef; yüzde 100 geri dönüşüm

Ülker, sürdürülebilirlik performansını daha ileri taşımak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şirketin CEO'su Mete Buyurgan, “2025'e kadar ürün ambalajlarımızın yüzde 100'ünün geri dönüştürülebilir veya yeniden kullanılabilir olması hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” yorumunda bulunuyor

Ülker'den 2025'e kadar hedef; yüzde 100 geri dönüşüm

Ülker, kuruluşundan bu yana 'israfsız şirket' modeliyle sürdürülebilirlik çalışmalarına devam ediyor. Şirket, 2020 yılı ekonomik, sosyal ve çevresel faaliyetlerini içeren 6. Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı. Şirketin su azaltım oranı yüzde 35,4 oldu. Topkapı ve Gebze fabrikalarındaki yağmur suyu geri kazanım sistemleriyle 9.8 milyon litre su geri kazanıldı. Ürünler daha büyük araçlarla ve daha az yakıtla taşınarak lojistik kaynaklı karbon salımları son beş yılda yüzde 15 azaltıldı.

DAHA VERİMLİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR

Silivri fabrikasında yürütülen sıfır atık çalışmalarıyla son iki yılda atık yakma ve enerji geri dönüşümüne gönderilen atık miktarı, 320 tonu geçti. Bu rakam yaklaşık 210 bin kişilik bir şehrin günlük evsel atığına denk geliyor. Ar-Ge merkezleri ve fabrikalardaki faaliyetlerin tamamı dijital bir platformda yapılabilir hale getirildi. Bu sayede, tecrübe ve teknik birikimler dijital ortamda saklanıyor, işler hızlı, daha verimli ve sürdürülebilir şekilde yönetiliyor.

HER KONUDA PROJE ÜRETİYOR

Ülker CEO'su Mete Buyurgan, Ülker'in sürdürülebilirlik performansını ileri taşımak üzere çalışmaya devam ettiklerini, yeni hedeflerle bu yolculukta atılan adımları hızlandıracaklarını belirtiyor. Salgın döneminde aralıksız üretmeye ve talebi karşılamaya devam ettiklerini bildiren Buyurgan, şu yorumda bulunuyor: "Dayanıklılığımızın test edildiği bu süreç, aynı zamanda iklim değişikliği ve çevresel sorunlar gibi öngörülebilir büyük risklere karşı alınması gereken önlemleri de ön plana çıkardı. Şirketimizde su ve enerji tasarrufundan insan kaynağına, atık yönetimi ve gıdanın korunmasından üretim kalitesine kadar pek çok konuda projeler ürettik."

26 MİLYONLUK TASARRUF

Buyurgan, 2020'de hayata geçirdikleri operasyonel mükemmellik uygulamaları ve yaklaşık 2 bin teknik iyileştirmeyle 2.5 milyon TL, 69 Ar-Ge ve inovasyon projesi hayata geçirerek 26.6 milyon liralık tasarruf sağladıklarını vurguluyor.

YENİDEN KULLANILABİLİR

Sıfır atık çalışmaları kapsamında, kullandıkları ambalaj ve paketlerin çevresel etkisini azaltmak için, daha az ve geri dönüştürülebilir malzeme kullanımına odaklandıklarını dile getiren Buyurgan, "Geçtiğimiz yıl 660 ton daha az kağıt ve 536 ton daha az plastik kullandık. 2025 yılına kadar ürün ambalajlarımızın yüzde 100'ünü geri dönüştürülebilir, yeniden kullanılabilir veya kompost edilebilir olması hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR