USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

11 Temmuz 2021 19:08
Umut Çelik

Sağlık teknolojileri yatırımları salgında Türkiye'yi korudu

Son 1 yılda sağlık teknolojileri alanına 3 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını belirten Coenda Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Akbaş “Türkiye'yi salgın döneminde bu yatırımlar korudu. Yerli solunum cihazlarından sağlık teknolojilerine kadar birçok alanda yatırım yapıldı. Bu alanda kendi göbeğimizi kendimiz kestik” diye konuştu.

Sağlık teknolojileri yatırımları salgında Türkiye'yi korudu

Hükümetin üretimde öncelikli sektörler arasına aldığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın da teşviklerle desteklediği sağlık teknolojileri yatırımları, Türkiye'nin koronavirüs salgın sürecini atlatmasında kritik rol oynadı. Bu desteklerle birlikte birçok şirket, sağlık teknolojileri alanında yeni yatırıma soyundu. Bu dev yatırımların son örneği ise 500 milyon TL yatırım açıklayan Coenda Grup oldu. Samsun'da sağlık teknolojileri alanında üretim yapacak olan fabrikanın yakın zamanda faaliyete geçmesi planlanıyor.

TEŞVİKLERİN ETKİSİ VAR

Coenda Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Akbaş, tüm dünyanın mücadele ettiği koronavirüs salgını sürecinde, hükümetin salık teknolojilerine yatırım desteği vermesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Kerem Akbaş "Yalnızca bizim yatırımız değil, sektörde bu alana yatırım yapan birçok yerli ve yabancı şirket oldu. Son 1 yılda, sektörde 3 milyar liranın üzerinde yatırım planı açıklandı. Bu, verilen teşviklerin sonucu oldu" dedi. Akbaş "Türkiye'yi salgın döneminde bu yatırımlar korudu. Yerli solunum cihazlarından sağlık teknolojilerine kadar birçok alanda yatırım yapıldı. Bu alanda kendi göbeğimizi kendimiz kestik" diye konuştu.

ÜNİVERSİTELERLE ÇALIŞIYORUZ

Coenda Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Akbaş, doğrudan yatırım dışında üniversiteler ile de Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarına başladıklarını belirterek "Türkiye ve başka ülkelerdeki sağlık üniversiteleri ile temas halindeyiz ve üniversitelerin içinde, akademik kadro ve öğrencilerinin yeni fikirlerini test edebilecekleri, yeni ürünler geliştirebilecekleri yahut varolan test aşamasındaki ürünlerin testlerini yaparak endüstriye kazandırabilecekleri Ar-Ge Laboratuvarları kuruyoruz. Sadece akademik çalışmaların desteklenmesini değil, burada çalışan ekiplerin projelerinin ürünleştirilmesinde bilgi ve tecrübelerimizi finansal kaynaklarla birleştirerek sağlık teknolojileri pazarına yeni oyuncular yetiştirmek istiyoruz. Türkiye ve Avrupa'da farklı üniversitelerle iş birlikleri kuracağız. Tabi ki ilk yatırımlarımız Türkiye'de çok değerli ve köklü üniversitelerimizle olacaktır. Üretim tarafında ise sağlık teknolojilerine odaklandık. Burada yeni işbirlikleri ve anlaşmalara imza atacağız. Özellikle korona sürecinde son teknoloji cerrahi önlükler, koruyucu tulumlar ve yeni jenerasyon maskeler üretiyoruz. İleride ürün çeşitliliğimiz daha da artacak" diye konuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR