USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

14 Aralık 2021 18:00
Umut Çelik

İGEPAR 2022'ye de ihracatla merhaba diyecek

İGEPAR, 17-18-19 Ocak tarihlerinde plastik ev gereçleri, züccaciye ve ev tekstil malzemeleri sanayicileriyle potansiyel alıcıları 8. Küresel Tanıtım İhracat Günleri Satış Organizasyonu'nda bir araya getirecek.

İGEPAR 2022'ye de ihracatla merhaba diyecek

İhracatı Geliştirme ve Pazar Araştırma Derneği (İGEPAR) Genel Başkanı Fatih Yeşilyurt, 17-18-19 Ocak 2022 tarihinde Pine Beach-Belek Antalya'da gerçekleştirilecek olan '8. Küresel Tanıtım İhracat Günleri Satış Organizasyonu' etkinliğine katılım sağlayarak, pazarda söz sahibi misafirleri ile 15 farklı ülkede 120'den fazla alıcıyı Türk sanayicileri ile bir araya getirerek 2022 yılına ihracatta hızlı bir ivme ile giriş yapacakları inancında olduklarını belirtti.

Mayısta da yeni etkinlik yolda

Plastik ev gereçleri, züccaciye, ev tekstil malzemeleri başta olmak üzere, farklı alt açılımlarla ev gereçleri üzerine düzenlenecek olan etkinliğe, Türkiye'de faaliyette bulunan 62 sanayi markası ile 120'den fazla iş insanı davetli olarak satış etkinliğine katılım sağlayacağını aktaran Yeşilyurt, şunları söyledi: "Hatırlanacağı üzere eylül ayında elektrik ve aydınlatma sektöründe düzenlendiğimiz etkinliğimize gelen misafirlerimiz ve katılımcı sanayicilerimiz, etkinliğimizden oldukça memnun ayrılmıştı. Bunun verdiği heyecanla, yeni bir satış organizasyonu yapmak için kolları sıvadık" diyen Yeşilyurt, Mayıs 2022'de daha geniş katılımlı bir etkinlik ile elektrik ve aydınlatma sektöründe faaliyette bulunan sanayicileri, 45 farklı ülkeden 200'den fazla potansiyel alıcı ile bir araya getirmeyi planladıklarını söyledi.

Çin'deki kriz Türkiye'ye yaradı

Öte yandan plastik ve elektrik sektörünün en büyük girdilerinden olan plastik hammadde maliyetleri ve navlun fiyatlarındaki artışın sanayicilerin girdi maliyetlerini ciddi anlamda artırdığına dikkat çeken Fatih Yeşilyurt, bu durumun sadece Türkiye özelinde değil, tüm dünyadaki trendin aynı şekilde arttığını hatırlatıyor. "Avrupa basta olmak üzere hemen hemen tüm ülkelerin tedarikçisi konumunda olan Çin'de baş gösteren enerji krizi, işçi maliyetlerindeki artış ve navlun fiyatlarının yüksek olması, gerek yarı mamul gererekse mamul ihtiyaçlarının ülkemizden tedarik edilmesine katkı sağladı" diyen Yeşilyurt, 2022 yılı içinde elektrik aydınlatma sektörü ve plastik ev gereçlerini kapsayan geniş katılımlı 2 farklı organizasyon ile Türkiye sanayicilerini farklı pazarlarda bulunan potansiyel alıcılarla bir araya getireceklerinin de müjdesini verdi.

"2022 ihracatçının yılı olacak"

5 Eylül 2021 tarihli Resmi Gazete'nin 1'inci mükerrer ekinde 2022-2024 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'da, dış ticarete ilişkin hedeflere bakıldığında 2022 için ihracat hedefinin 230,9 milyar dolar, programın son yılı olan 2024 için ise 255 milyar dolar olduğu görülüyor. Bu paralelde 2021 yılı son çeyrekte ihracatta yakalanan ivme ile 2024 hedefinin 2022 yılında yakalanabileceğini işaret eden İGEPAR Genel Başkanı Fatih Yeşilyurt, "Ticaret Bakanlığı'nın ihracatçılara sağladığı destekler, sektörel derneklerin yaptığı organizasyonlar ve dış ticaret erbabının pandemiye inat dünyanın her ülkesine gerçekleştirdiği pazar ziyaretleri ile 2022 yılının, ihracatçının ve Türkiye'nin yılı olacağına inancımız sonsuz" diyerek sözlerine son verdi.

EN ÇOK OKUNANLAR