USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

02 Haziran 2021 21:20
AA

Ambalaj sektörü İSO 500 listesine 30 firma ile girdi

İSO Birinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 20'si Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) üyesi olmak üzere toplam 30 ambalaj firması yer aldı. ASD Başkanı Zeki Sarıbekir, sektörün salgının etkilerinin sürmesine rağmen ihracattaki artışlarla büyümeye devam ettiğini söyledi.

Ambalaj sektörü İSO 500 listesine 30 firma ile girdi

2020 yılında 5 milyar 147 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren ambalaj sektöründeki istikrarlı büyüme, ekonomi çevrelerinde referans olarak kabul gören İSO Birinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine de yansıdı. Listede, 20'si Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) üyesi olmak üzere toplam 30 ambalaj firması yer aldı.

ÜRETİMDEN SATIŞLARDA İSTİKRAR

Sektörün İSO 500 listesindeki başarısını değerlendiren Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, "Ambalaj sektörünün yıllık değişimine bakıldığında; İSO ilk 500'de yer alan firmalarımızın sayısı 28'den 30'a yükseldi. Bu 30 firmadan 20'si dernek bünyemizde yer alıyor. Bu 30 firmamızın gerçekleştirdiği üretimden satışları yüzde 31,76 oranında artış gösterdi. Bu artış rakamlarına bakılınca sektörümüzün bu zorlu süreçte de iyi duruma geldiğini görebiliriz. Sektör olarak her zaman ihracat odaklı çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Listede yer alan ambalaj firmalarını tek tek tebrik eden Zeki Sarıbekir şunları aktardı: "Ambalaj Sektörü olarak her geçen gün daha çok ihracat yapmayı hedeflemeliyiz. Türkiye'de ürettiğimiz ambalajların en az yarısını ihraç edebilmek amacıyla çalışmalıyız. Bizler de dernek olarak bu konuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hedeflerimize ulaşabilmek için son sürat çalışmalarımızı sürdürmeliyiz."

EN ÇOK OKUNANLAR