USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sağlık

05 Mayıs 2021 15:36
Umut Çelik

Uğur Şahin ve Özlem Türeci pandeminin biteceği tarihi açıkladı

BioNTech'in kurucusu ve CEO'su Uğur Şahin “Salgın 2022 yılının ortalarına kadar devam edecektir” dedi. Özlem Türeci de “Ne kadar çok aşımız olursa o kadar iyi olur. Teoride onları karıştırabiliriz de çünkü günün sonunda amacımız sürü bağışıklığı sağlamak" diye konuştu.

Uğur Şahin ve Özlem Türeci pandeminin biteceği tarihi açıkladı

Korona virüsü salgınına karşı geliştirdiği aşı ile birlikte dünyanın en zengin isimlerinden biri haline gelen Uğur Şahin, katıldığı online bir etkinlikte açıklamalarda ve öngörülerde bulundu.

Farklı aşı türlerinin karıştırılmasının salgını sonlandırmak için kilit bir öneme sahip olduğunu söyleyen Şahin, "Salgın 2022 yılının ortalarına kadar devam edecektir" dedi.

Bir etkinlikte konuşan Şahin,"Salgının bitmesi için dünya genelinde aşılama oranı yüksek olmalı. Aksi takdirde kimse güvende olmayacaktır. Dünya üzerinde sürü bağışıklığı kazanıldığı sürece salgın sona erecektir. 2022 yılının ortalarına doğru Hindistan gibi yoğun nüfusun olduğu bölgelerde bile yüksek aşılama oranına ulaşılacaktır ve sürü bağışıklığı sağlanacaktır"dedi.

"SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞINA 12 AY İÇERİSİNDE ULAŞILABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Şahin, "Gelecek 12 ay içerisinde gelişmiş, gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerde aşılama oranının artmasıyla birlikte sürü bağışıklığına ulaşılabileceğini düşünüyorum. Bunu da mevcut aşı üretim kapasitesini geliştirerek ve yeni üretim tesisleri açarak yapmak mümkün" dedi.

BioNTech'in eşi Özlem Türeci ile kuran Dr. Şahin, 30'dan fazla şirketle aşı üretimi için çalışmalar yapıldığını açıkladı. Özlem Türeci ise etkinlikte farklı türden aşıların karıştırılarak daha etkili bir sonuç elde edilebileceğini dile getirdi.

Türeci de "Ne kadar çok aşımız olursa o kadar iyi olur. Teoride onları karıştırabiliriz de çünkü günün sonunda amacımız sürü bağışıklığı sağlamak. Olabilecek kadar çok insanın aşı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR