USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sağlık

22 Nisan 2021 11:23
Umut Çelik

İyi ilaç üretmenin sırrı kaliteli havada gizli

DSÖ tarafından hazırlanan iyi ilaç üretim koşulları kılavuzu, yağsız basınçlı havanın önemli bir gereksinim olduğunu işaret ediyor. İlaç üretimi için gerekli görülen yağsız havanın kirlenmeyi, kesintileri, üretimi durdurmayı veya geri çağırma vakalarını önlemek için belirli bir standartta olması gerekiyor.

İyi ilaç üretmenin sırrı kaliteli havada gizli

Üretim yapılan alanların havasını kaliteli hale getiren Atlas Copco Kompresör Tekniği, üretim sürecinde ISO 22000, hava kalitesi seviyesinde ISO 8573-1 Class 0, Tıbbi gaz ve boru hattı sistemlerinde ISO 7396-1-2007'ye uyumlu olarak ürettiği ürün ve çözümlerle, beklenen standartlarda basınçlı havayı üreticilere sunuyor.

Ayrı uygulamalar için merkezi çözüm

Atlas Copco Kompresör Tekniği'nin ilaç sektörüne yönelik sahip olduğu küresel deneyime dikkat çeken Atlas Copco Kompresör Tekniği Ürün ve Pazarlama Uzmanı Erdem Enç, bu deneyimle geliştirdikleri ürün ve çözümlerle, ilaç üretiminin her aşaması için gerekli olan standartta kaliteli havayı sunduklarını kaydediyor. Enç, sözlerini şöyle sürdürüyor: "İlaç sektörünün eksiksiz bir tedarikçiyiz. Basınçlı hava kompresörleri, kurutucular, filtreler, kontrol sistemleri gibi ilaç sektörünün ihtiyaç duyduğu kaliteli basınçlı hava ihtiyacını karşılıyoruz. İlaç sektöründeki şişeleme, kutulama ve paketleme uygulamaları, tablet ve kapsül üretimi, merhem, krem, jel ve şurup üretimi gibi hassas süreçlerin tümü temiz ve kaliteli havaya ihtiyaç duyuyor. Bu ürünlerin üretim ortamlarında hava kirlenmemelidir. Kirli hava da bakteri yayılımı söz konusu olur. Bu da kaliteli üretim yapılamamasına neden olur. Atlas Copco Kompresör Tekniği, tüm bu süreçlerde gerekli olan kaliteli havayı yüzde yüz olarak sağlayacak çözümlere sahiptir."

Yüzde 70'e varan tasarruf

İlaç sektöründe üretim yapan işletmelere kaliteli ve temiz havanın yanı sıra birçok farklı avantaj daha sunduklarının altını çizen Enç, yağsız kompresörlerin atık yağın neden olduğu fazladan operasyonun ve maliyetin önüne geçerek karbon ayak izinin azaltılmasına katkıda bulunduğunu ve çevreci bir teknoloji olduğunu belirtiyor. Yağsız kompresörlerin sağladığı avantajlarla ilgili sözlerini sürdüren Enç: "Yağsız kompresörler çevreciliğinin yanında yağ tüketiminin neden olduğu fazladan masrafları da ortadan kaldırıyor. Bakım maliyetleri de yağ enjeksiyonlu kompresörlere oranla çok daha düşük. Enerji verimliliğinde de yüzde 70'lere varan tasarruflar sağlayabiliyor." dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR