USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Piyasalar

28 Mayıs 2021 02:15
AA

Ergun: Şirketleri sermaye piyasalarına doğru yönlendirmemiz gerek

Borsa İstanbul Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Korkmaz Ergun, "Ülke olarak, sürdürülebilir bir büyümeyi gerçekleştirebilmemiz için, yatırımla, istihdamla, üretimle ve ihracatla büyümenin en önemli aktörlerinden biri olan şirketlerimizi, bankacılık sisteminden biraz daha sermaye piyasalarına doğru yönlendirmemiz, sermaye piyasalarının sunduğu imkanlardan daha fazla faydalandırabiliyor olmamız lazım" dedi.

Ergun: Şirketleri sermaye piyasalarına doğru yönlendirmemiz gerek

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nden (TSPB) yapılan açıklamaya göre, Korkmaz Ergun TSPB'nin 21. Olağan Genel Kurulu nedeniyle çevrim içi düzenlenen açılış toplantısında katılımcılara hitap etti.

Ergun, TSPB'nin 20 yıldır sermaye piyasasının büyümesinde ve aracılık faaliyetlerinin gelişmesinde önemli katkıları olduğunu belirterek, "Gerek piyasanın gelişmesinde gerekse mevzuat alt yapısının iyileştirilmesinde güçlü bir rol oynayan birlik ile beraber borsa olarak, ortak amaçlarımızda çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Salgın sürecine rağmen, aracı kurumlarla birlikte Borsa İstanbul olarak büyük çaba ve fedakarlıklarla tüm hizmetleri kesintisiz sunduklarını vurgulayan Ergun, "Üyelerimiz olan aracı kurumlarla birlikte borsa olarak tüm hizmetleri kesintisiz sunmaya devam ettik ve bunun için gerçekten çok çaba verdik, fedakarlıklarda bulunduk. Sektör olarak çok ciddi bir testten geçtik ve değişen koşullara hızlı bir şekilde ayak uydurmayı başarabildik." değerlendirmesinde bulundu.

Halka arzlar açısından da yoğun bir yıl geçirdiklerini hatırlatan Ergun, şunları kaydetti:

"Farklı sektörlerden şirketlerimiz sermaye piyasasına katılıyor, yatırımcılarına ulaşıyor. Yatırımcılarımız sizlerin aracılığı ile şirketlere ortak oluyorlar ve şirketlerimizin geleceğinde yer alma isteklerini gösteriyorlar. Ülke olarak, sürdürülebilir bir büyümeyi gerçekleştirebilmemiz için, yatırımla, istihdamla, üretimle ve ihracatla büyümenin en önemli aktörlerinden biri olan şirketlerimizi, bankacılık sisteminden biraz daha sermaye piyasalarına doğru yönlendirmemiz, sermaye piyasalarının sunduğu imkanlardan daha fazla faydalandırabiliyor olmamız lazım. Bu yönlendirmeyi yapan aracı kurumlarımızdan beklentimiz, doğru şirketi, doğru zamanda, doğru fiyattan halka arza getirmeleridir. Bu süreçte yaşanacak problemler ve yapılacak ihmaller, halka arz iklimine zarar vermektedir."

- "Araştırma ve Analist Raporları İlkeleri'nin uygulanmasında hassasiyet gösterilmeli"

Borsa İstanbul olarak finansal okuryazarlık konusunda farkındalığı artırmak adına etkinlikler yaptıklarını, sosyal mecralarda videolar yayınladıklarını vurgulayan Ergun, "Finansal bilgileri ve açıklamaları lütfen doğru kaynaklardan öğrenin, şirketleri Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndan takip edin. Çalıştığınız aracı kurumların araştırma raporlarını inceleyin. Aracı kurumlarınızın, yatırım danışmanlarının tavsiyelerini dinleyin, birikimlerinizi bu bilgilere göre değerlendirin. Finansal okuryazarlık seviyenizi güçlendirin. Sosyal medyaya itibar etmeyin." uyarılarında bulundu.

EN ÇOK OKUNANLAR