USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kripto Para Haberleri

03 Mart 2021 18:25

Yatırımın yeni fenomeni: Kripto Para

Çok değil bundan 1-2 yıl evvel, kripto paraların güvenilirliğini konuşuyorduk. Şimdiki geldiğimiz nokta ise artık bunun çok ötesinde… Özellikle pandemi başlangıcından bu yana adeta fişek gibi yükselen Bitcoin (BTC) ve diğer altcoin'ler, bugün 1.3 trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaşmış durumda.

Yatırımın yeni fenomeni: Kripto Para

Aylık kazançların yüzde 70-80'leri bulduğu kripto paralar yatırımcısının yüzünü güldürürken, kadim yatırım enstrümanları olan döviz ve altından da adeta rol çalmaya devam ediyor. Zaten uzmanlar, dolar, Euro ve altındaki yatırımcıların, uzunca bir süredir varlıklarını kripto paralara aktardıklarını dile getiriyor. Fakat yine de uyarılar ardı ardına gelmiyor değil... Çünkü adeta bir fişekmişçesine yükselen fiyatların, paraşütsüz düşmesi de söz konusu olabilir.

BTC'DEKİ YÜKSELİŞ GÖZLERİ KRİPTO PARALARA ÇEVİRDİ

2017'nin son çeyreğinde en çok konuşulan finansal konuların başında Bitcoin (BTC) geliyordu. Ardından yaşanan büyük düşüş, kripto paralara olan ilgiyi de önemli derecede kırmıştı. Fakat 2020'de Covid-19 pandemisiyle birlikte dünya genelinde sermaye, alternatif bir yöne aktı: BTC ve altcoin'lere... 23 Şubat itibariyle BTC'nin fiyatı 47 bin doları aşmış durumda. Yani 336 bin TL seviyelerinde. Bu çılgın yükseliş de kripto paraları 7'den 70'e herkesin en çok merak ettiği konuların ilk srasına koyuyor. Kimisi bu piyasaya girmek için can atıyor, kimiyse oldukça şüpheyle yaklaşıyor... Öyle ya da böyle, bu piyasaya her ne kadar alternatif diyorsak da, kripto para kendi fenomenini oluşturdu.

EN ÇOK OKUNANLAR