USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

30 Eylül 2021 15:24
Umut Çelik

She Agency zamanın ötesinde işlerle büyüyor

She Agency, sosyal medya yönetiminden medya planlama ve satın almaya, halkla ilişkiler kampanyalarından baskılı işlere kadar markaların tüm iletişim beklentilerini kendi bünyesinde ürettiği projelerle karşılayan İzmir merkezli bir ajans. Çoğu kadınlardan oluşan, kalıpların ve zamanın dışında düşünen bir ekiple çalışan She Agency Ajans Başkanı Özge Erdem, çalışmalarından söz etti.

She Agency zamanın ötesinde işlerle büyüyor

>She Agency nasıl bir şirket?

Markaların tüm iletişim ihtiyaçlarına cevap verebilecek işler çıkarıyoruz. Aslında bakarsanız markalarımızı tümüyle sahiplenip onlara iş değil bir değer üretiyoruz. Bu değerleri üretirken sloganımızdaki gibi kalıpların dışında düşünüyoruz. Klasik reklam klişelerinden uzakta, farklı iç görüler ile birbirinden değerli fikirler buluyoruz. Sosyal medya yönetiminden medya planlama ve satın almaya, halkla ilişkiler kampanyalarından baskılı işlere kadar kendi alanında en iyi olan ekibimizle, markalarımıza hizmet veriyoruz. Gençliğin sağladığı üretkenlik, tecrübenin getirdiği olgunlukla çalışıyoruz. Markalarımız için sıfırdan başlayarak tüm iletişim ürünlerini ajansımız bünyesinde oluşturuyoruz.

Zamanın ötesinde düşünen uyumlu ekip

>Kariyer yolculuğunuzda She Agency nasıl bir yer tutuyor?

She'nin kuruluşundan önce uzun yıllar farklı sektörlerde çalışarak tecrübe edinme fırsatım oldu. İzmir ve İstanbul'un pek çok büyük firması bu tecrübelerin içinde yer aldı. Son işimde, büyük bir sağlık kuruluşunda kurumsal iletişim ve pazarlama müdürlüğü görevini yürüttüm. Bu görevim sırasında reklam ajansı ve reklamveren arasındaki bağı en doğru haliyle anlayabilme fırsatım oldu. Bugün She'nin reklamverenler açısından farkının bu anlayış olduğunu düşünüyorum. Bu birikimler şu anda yaratıcı ve kaliteli işlere dönüşürken müşterilerimizin gelişimine de katkı sağlıyor. Yaklaşık 7 yıldır ekibimizle birlikte She Agency'i büyütüp geliştirerek İzmir'in en iyi ajanslarından biri haline getirdik.

>She Agency rakiplerinden hangi özellikleriyle ayrılıyor?

Aslında farkımızı ortaya çıkaran sayısız özelliğimiz var. Ajansımızın en önemli özelliği ise ekibimizin kalıpların dışına düşünmesidir diyebiliriz. Sınırları aşarak alışılmışı yıkıyoruz. Ajans manifesto filmimizin bile birçok rakibimiz tarafından uyarlanması belki de zamanın çok ötesinde düşünen bir ajans olmamızdandır, kim bilir? Ekip çalışmasına çok önem veren bir ajansız ve ajans içindeki dinamiklerimiz çok güçlü. Yaptığı işe fazlasıyla değer veren, birbiri ile koordineli çalışan, konuşan, tartışan çalışma arkadaşlarına sahibiz. Belki de bizi rakiplerimizden en çok ayrıştıran şey ekip üyelerimizin birbirleriyle yakaladığı uyum olabilir. Ajans içindeki sağlıklı iletişim, bizlere başarılı işler üretmemiz için bir yol haritası oluşturuyor.

#İçindeKalmasın diyen kadınlarla büyüyor

>Şirketinizin kadınların istihdamı ve yönetimde etkin olmasına yaklaşımı nasıl?

Ekibimizin çoğu kadın çalışanlardan oluşuyor. Kadın istihdamına önem veren bir ajans olarak bu özelliğimizle gurur duyuyoruz. Kadınların iş hayatında ne kadar başarılı olduğunu da yaptığımız işlerin kalitesiyle kanıtlıyoruz. İş hayatında kadınların ne kadar zor yollardan geçtiğini hepimiz biliyoruz. Rakiplerimizin birçoğunun ajans başkanı erkek. Ben, kadın bir ajans başkanı olarak iş hayatımın belli dönemlerinde birçok zorluğa göğüs germek zorunda kaldım. Ancak bununla her zaman gurur duydum ve ekibimle birlikte tabuları yıktığımızı düşünüyorum. Kadının gücünü göstermeye her zaman devam edeceğiz.

>Kadınların toplumda kalıcı bir etkinlik kazanması için fark yaratan uygulamalarınız, fikirleriniz ya da kampanyalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Markalarımızla birlikte projelendirdiğimiz sayısız fikir var ama bu yıl ajansımız Dünya Kadınlar Günü için hazırladığı #İçindeKalmasın kampanyasıyla ajanstaki kadın çalışanlarımızın iş hayatında yaşadığı zorlukları ve bu zorluklar karşısında söyleyemediği sözleri konu alan bir çalışma yaptık. Çok fazla etkileşim alan bir çalışma oldu ancak biz bunu etkileşimden öte yaşadıklarımızı paylaşmak ve farkındalık yaratmak amacıyla yaptı. Ülkemizdeki tüm kadınların aynı şekilde yaşadıklarını paylaşması ve söylemek istediklerini söylemesi kadının gücünü herkese göstermek açısından çok önemli. Bizce her kadın yaşadığı zorlukları özgürce anlatmalı ve anlatacakları asla sansüre uğramamalı.

"Kadınlar üretim sürecinin seyrini değiştiriyor"

>Kadınların iş süreçlerindeki rollerde nasıl bir fark yarattığını düşünüyorsunuz?

Kadınların çalışma hayatında var olması demek; tüm üretim sürecinin seyrinin değişmesi demektir. Doğaları gereği kadınların güçlü karakterlerinin ve analitik bakış açılarının iş hayatına yansıması daha sağlıklı bir iş ortamı yaratır. Günümüzde, özellikle reklam sektöründe yaratıcı düşünceleriyle kadınların ön planda olduğu gerçeği yadsınamaz. Sektörde kadın temsiliyetinin artması; farklı bakış açılarıyla ve sistemli çalışmalarıyla daha doğurgan bir üretim süreci oluşturuyor.

>Potansiyel kadın çalışanlar açısından şirketinizin yaklaşım ve uygulamaları nasıl?

Ajans içerisinde çalışanlarımızın çoğunluğu kadın ancak biz çalışanlarımızı kadın ya da erkek oldukları için seçmiyoruz. Başarılı ve potansiyeli olan insanlarla çalışıyoruz. Ama daha önce de söylediğim gibi kadın istihdamına çok önem veren bir ajansız. Ajansımızın gösterdiği başarı da iş hayatında kadınların başarısını otomatik olarak kanıtlar nitelikte.

2022 için planlar yapıyor

>Hızlanan dijitalleşme, müşterilerinizin sizden beklentilerinde ne gibi değişikliklere yol açtı?

Gün geçtikçe geleneksel medyaya azalan ilgi ve dijital dünyanın her geçen gün daha geniş alanlara yayılması elbette bizi ve markalarımızı da etkiledi. Bu bağlamda markalarımızın bizden beklentileri ise kaçınılmaz olan tüketici etkileşimini güçlendirmek ve onların hayatlarına daha yakından dokunma isteği oldu. Markalarımızın daha ulaşılabilir olması tüketici nezdinde elbette önemli bir yere sahip. Biz de markalarımıza bunun önemini anlatarak değişen medya ve sosyal medya ekosistemine ayak uydurmaları için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. En çok kullanıcıya sahip platformlarda markalarımızı temsil etmeye ve onları rakiplerinden ön plana çıkarabilmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

>2021 yılı hedef ve beklentileriniz nasıl?

2021 yılının bitmesine sayılı aylar kaldı. Şu ana kadar hedeflerimizi tutturduğumuz bir yıl oldu. Ulusal birkaç markayı ajansın bünyesine almak ve İzmir'e bu gururu yaşatmak bizim için gerçekten büyük bir başarı. Markalarımızdan aldığımız geri dönüşler ve yaptığımız işlerin kalitesi de bunları kanıtlar nitelikte zaten. Zamanın ötesinde ilerliyoruz demiştim önceki sorularda. Biz şu an 2022 için planlar yapıyor ve işler üretiyoruz. Bu yılda önemli birkaç markayı bünyemize katıp son hızla yeni projelerimizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Gün geçtikçe sektörün değişen dinamikleriyle birlikte daha başarılı olmak için kendimizi her sabah güncelliyoruz. Asla bulunduğumuz konumla yetinmeyip, ekibimizle birlikte She Agency'i arşa çıkarmak için her gün çalışmaya devam edeceğiz.

EN ÇOK OKUNANLAR